Logo BPK

Biblioteka

Politechniki Koszalińskiej

Technologia żywności i żywienia

Lista zawiera 596 tytułów

Bezpieczeństwo i jakość żywności / Stanisław Kowalczyk. /
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Język: polski Język streszczenia: angielski
Szczegóły wydania: Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, copyright 2016
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne do wypożyczenia: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (1). Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Chemia materiałów opakowaniowych / Giorgia Caruso, Luciana Bolzoni, Caterina Barone, Izabela Steinka, Salvatore Parisi, Angela Montanari ; [przekład Agnieszka Błaszczak]. /
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Język: polski Język oryginału: angielski
Szczegóły wydania: Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, copyright 2017
Inny tytuł:
  • Food packaging hygiene,
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1). Niedostępny: Wypożyczono (1).
Technologia przetwórstwa mięsa / Adam Olszewski. /
Wydanie: Wydanie 2. uaktualnione, (dodruk).
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Szczegóły wydania: Warszawa : Wydawnictwo WNT ; Wydawnictwo Naukowe PWN, 2017
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne do wypożyczenia: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (2). Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Zarządzanie łańcuchem dostaw żywności / Samir Dani ; [z języka angielskiego tłumaczył Marcin Wąsiel]. /
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Język: polski Język oryginału: angielski
Szczegóły wydania: Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, copyright 2016
Inny tytuł:
  • Food supply chain management and logistics : from farm to fork,
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (2).
Zasady projektowania technologicznego zakładów przetwórstwa spożywczego / Jarosław Diakun ; Politechnika Koszalińska. /
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Język: polski Język streszczenia: angielski
Szczegóły wydania: Koszalin : Wydawnictwo Uczelniane Politechniki Koszalińskiej, 2018
Status: Egzemplarze dostępne do wypożyczenia: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (9). Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka / pod redakcją Emili Kolarzyk ; autorzy Michał Seweryn, Piotr Pokrzywa, Ewa Dulińska-Stanek, Katarzyna Bandoła, Emilia Kolarzyk, Jadwiga Helbin, Wojciech Szot, Joanna Zając, Artur Potocki, Ewa Czarnobilska, Dorota Myszkowska, Anna Chmielewska, Marcel Mazur, Piotr Hydzik, Krzysztof Ciszowski, Beata Szkolnicka. /
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Szczegóły wydania: Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, 2016
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne do wypożyczenia: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (1). Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1). Niedostępny: Wypożyczono (1).
Podstawy gastronomii : od żywności do turystyki kulinarnej / Mariola Milewska, Anna Prączko, Andrzej Stasiak. /
Wydanie: Wydanie 2. zmienione.
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Szczegóły wydania: Warszawa : Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, copyright 2017
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne do wypożyczenia: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (3). Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1). Niedostępny: Wypożyczono (1).
Etos polskich przetwórców żywności / pod redakcją Artura Wysockiego i Marcina Zarzeckiego. /
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Szczegóły wydania: Warszawa : Wydawnictwo Naukowe UKSW, 2016
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne do wypożyczenia: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (1). Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1). Niedostępny: Wypożyczono (1).
Toksykologia żywności : przewodnik do ćwiczeń / pod redakcją Anny Brzozowskiej ; [autorzy Urszula Augustyniak et al.]. /
Wydanie: Wydanie 4. uzupełnione.
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Szczegóły wydania: Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2010
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne do wypożyczenia: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (1). Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1). Niedostępny: Wypożyczono (1).
Jakość ekstrudatów kukurydzianych wzbogacanych spiruliną i chlorellą / Millena Ruszkowska. /
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Język: polski Język streszczenia: angielski
Szczegóły wydania: Gdynia : Wydawnictwo Uniwersytetu Morskiego, 2018
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Potencjał sycący jako nowe kryterium jakości żywności na przykładzie kasz / Magdalena Skotnicka. /
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Język: polski Język streszczenia: angielski
Szczegóły wydania: Gdynia : Uniwersytet Morski, 2018
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Metody pomiarów i kontroli jakości w przemyśle spożywczym i biotechnologii / pod red. Mieczysława Jankiewicza i Zenona Kędziora. /
Wydanie: Wyd. 2.
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Język: polski
Szczegóły wydania: Poznań : Wydaw. Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2003
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne do wypożyczenia: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (3). Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Wybrane zagadnienia z ogólnej technologii żywności / pod red. Andrzeja Jarczyka i Elżbiety Dłużewskiej. /
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Szczegóły wydania: Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2008
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne do wypożyczenia: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (4). Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Nowoczesna kosmetologia. 1, Detoksykacja, dieta, ruch / Marcin Molski. /
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Szczegóły wydania: Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, 2014
Inny tytuł:
  • Detoksykacja, dieta, ruch
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne do wypożyczenia: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (2). Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (2).
Podstawy biochemii / Jerzy Kączkowski. / Serie: Podręczniki Akademickie. Przemysł Spożywczy
Wydanie: Wyd. 13 zm.
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Język: polski
Szczegóły wydania: Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 2002
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne do wypożyczenia: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (9). Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (2). Niedostępny: Dostępny w MBP Szczecinek (1).
Biotechnologia : kryteria działania pomp. /
Wydanie: Zatwierdzono: 2002.09.02
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Język: pl
Szczegóły wydania: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2002
Inny tytuł:
  • Kryteria działania pomp
  • PN-EN 12462:2002
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Soki owocowe i warzywne : oznaczanie stosunku izotopowego (13C/12C) izotopów stabilnych węgla w cukrach z soków owocowych : metoda z wykorzystaniem spektrometrii masowej stosunków izotopowych. /
Wydanie: Zatwierdzono: 2003.11.20
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Język: polski
Szczegóły wydania: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2003
Inny tytuł:
  • PN-ENV 12140:2003
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Opakowania : wymagania dotyczące pomiaru i sprawdzania zawartości czterech metali ciężkich i innych substancji niebezpiecznych w opakowaniach i ich uwalniania do środowiska. Cz. 1, Wymagania dotyczące pomiaru i sprawdzania zawartości czterech metali ciężkich w opakowaniach. /
Wydanie: Zatwierdzono: 2004.12.02
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Język: polski
Szczegóły wydania: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2004
Inny tytuł:
  • PKN-CEN/CR 13695-1:2004
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce : oznaczanie liczby anizydynowej. /
Wydanie: Zatwierdzono: 2008.09.26
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Język: polski
Szczegóły wydania: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2008
Inny tytuł:
  • PN-EN ISO 6885:2008
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Soki owocowe i warzywne : oznaczanie hesperydyny i narynginy w sokach cytrusowych : metoda wysokosprawnej chromatografii cieczowej. /
Wydanie: Zatwierdzono: 2001.07.16
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Język: polski
Szczegóły wydania: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2001
Inny tytuł:
  • PN-EN 12148:2001
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
 <<  <  1  2  3  ...  30    >>
© 2023 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: KOHA