Logo BPK

Biblioteka

Politechniki Koszalińskiej

Technologia żywności i żywienia

Lista zawiera 596 tytułów

Bezpieczeństwo i jakość żywności / Stanisław Kowalczyk. autor
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Język: polski Język streszczenia: angielski
Szczegóły wydania: Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, copyright 2016
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne do wypożyczenia: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (1). Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Chemia materiałów opakowaniowych / Giorgia Caruso, Luciana Bolzoni, Caterina Barone, Izabela Steinka, Salvatore Parisi, Angela Montanari ; [przekład Agnieszka Błaszczak]. autor
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Język: polski Język oryginału: angielski
Szczegóły wydania: Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, copyright 2017
Inny tytuł:
  • Food packaging hygiene,
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1). Niedostępny: Wypożyczono (1).
Technologia przetwórstwa mięsa / Adam Olszewski. autor
Wydanie: Wydanie 2. uaktualnione, (dodruk).
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Szczegóły wydania: Warszawa : Wydawnictwo WNT ; Wydawnictwo Naukowe PWN, 2017
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne do wypożyczenia: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (2). Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Zarządzanie łańcuchem dostaw żywności / Samir Dani ; [z języka angielskiego tłumaczył Marcin Wąsiel]. autor
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Język: polski Język oryginału: angielski
Szczegóły wydania: Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, copyright 2016
Inny tytuł:
  • Food supply chain management and logistics : from farm to fork,
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (2).
Zasady projektowania technologicznego zakładów przetwórstwa spożywczego / Jarosław Diakun ; Politechnika Koszalińska. autor
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Język: polski Język streszczenia: angielski
Szczegóły wydania: Koszalin : Wydawnictwo Uczelniane Politechniki Koszalińskiej, 2018
Status: Egzemplarze dostępne do wypożyczenia: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (9). Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka / pod redakcją Emili Kolarzyk ; autorzy Michał Seweryn, Piotr Pokrzywa, Ewa Dulińska-Stanek, Katarzyna Bandoła, Emilia Kolarzyk, Jadwiga Helbin, Wojciech Szot, Joanna Zając, Artur Potocki, Ewa Czarnobilska, Dorota Myszkowska, Anna Chmielewska, Marcel Mazur, Piotr Hydzik, Krzysztof Ciszowski, Beata Szkolnicka. autor
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Szczegóły wydania: Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, 2016
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne do wypożyczenia: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (1). Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1). Niedostępny: Wypożyczono (1).
Podstawy gastronomii : od żywności do turystyki kulinarnej / Mariola Milewska, Anna Prączko, Andrzej Stasiak. autor
Wydanie: Wydanie 2. zmienione.
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Szczegóły wydania: Warszawa : Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, copyright 2017
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne do wypożyczenia: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (4). Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Etos polskich przetwórców żywności / pod redakcją Artura Wysockiego i Marcina Zarzeckiego. autor
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Szczegóły wydania: Warszawa : Wydawnictwo Naukowe UKSW, 2016
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne do wypożyczenia: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (1). Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1). Niedostępny: Wypożyczono (1).
Toksykologia żywności : przewodnik do ćwiczeń / pod redakcją Anny Brzozowskiej ; [autorzy Urszula Augustyniak et al.]. autor
Wydanie: Wydanie 4. uzupełnione.
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Szczegóły wydania: Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2010
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne do wypożyczenia: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (1). Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1). Niedostępny: Wypożyczono (1).
Jakość ekstrudatów kukurydzianych wzbogacanych spiruliną i chlorellą / Millena Ruszkowska. autor
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Język: polski Język streszczenia: angielski
Szczegóły wydania: Gdynia : Wydawnictwo Uniwersytetu Morskiego, 2018
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Potencjał sycący jako nowe kryterium jakości żywności na przykładzie kasz / Magdalena Skotnicka. autor
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Język: polski Język streszczenia: angielski
Szczegóły wydania: Gdynia : Uniwersytet Morski, 2018
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Konsument na rynku nowej żywności : wybrane uwarunkowania spożycia / Marzena Jeżewska-Zychowicz, Ewa Babicz-Zielińska, Wacław Laskowski. autor
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Szczegóły wydania: Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2009
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Towaroznawstwo żywności przetworzonej z elementami technologii / red. nauk. Franciszek Świderski, Bożena Waszkiewicz-Robak ; [aut. Franciszek Świderski et al.]. autor
Wydanie: Wyd. 3. popr. i uzup.
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Szczegóły wydania: Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2010
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne do wypożyczenia: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (3). Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Maszyny dla przemysłu spożywczego : podstawy konstrukcji / Jan Zvoniček ; tł. z czes. Kazimierz Jasik, Mieczysław Starosta. autor
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Język: polski
Szczegóły wydania: Warszawa, Wydawnictwa Naukowo-Techniczne : 1977
Inny tytuł:
  • Potravinařskę stroje a zažizenį-konstruce,
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne do wypożyczenia: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (11). Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Innowacje w opakowaniach żywności i napojów : rynki, materiały, technologie / red. nauk. Neil Farmer ; [tł. Maciej Baranowski]. autor
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Język: polski Język oryginału: angielski
Szczegóły wydania: Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, cop. 2016
Inny tytuł:
  • Trends in packaging of food, beverages and other fast-moving consumer goods (FMCG) : markets, materials and technology,
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne do wypożyczenia: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (8). Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (2).
Chemiczne środki dezynfekcyjne i antyseptyczne : podstawowe działanie bakteriobójcze : metoda badania i wymagania (faza 1). autor
Wydanie: Zatwierdzono: 2000.10.04
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Język: polski
Szczegóły wydania: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2000
Inny tytuł:
  • Podstawowe działanie bakteriobójcze
  • PN-EN 1040:2000
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Papier i tektura przeznaczone do kontaktu z żywnością : analiza sensoryczna. Cz. 2, Obcy smak (skaza). autor
Wydanie: Zatwierdzono: 2003.12.18
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Język: polski
Szczegóły wydania: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2003
Inny tytuł:
  • PN-EN 1230-2:2003
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Materiały i wyroby przeznaczone do kontaktu z produktami spożywczymi : tworzywa sztuczne. Cz. 3, Metody badań migracji globalnej do wodnych płynów modelowych przez całkowite zanurzenie. autor
Wydanie: Zatwierdzono: 2005.08.02
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Język: polski
Szczegóły wydania: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2008
Inny tytuł:
  • PN-EN 1186-3:2008
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Meble chłodnicze : ogólne wymagania mechaniczne i fizyczne. autor
Wydanie: Zatwierdzono: 1999.07.07
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Język: polski
Szczegóły wydania: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 1999
Inny tytuł:
  • PN-EN 441-2:1999
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Papier i tektura : papier i tektura przeznaczone do kontaktu z żywnością : oznaczanie kadmu i ołowiu w wyciągu wodnym. autor
Wydanie: Zatwierdzono: 2006.10.19
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Język: polski
Szczegóły wydania: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2006
Inny tytuł:
  • PN-EN 12498:2006
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
 <<  <  1  2  3  ...  30    >>
© 2023 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: KOHA