|
Bezpieczeństwo i jakość żywności / Stanisław Kowalczyk. by
Material type: Text; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
; Audience:
Specialized;
Language: Polish Summary language: English
Publication details: Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, copyright 2016
Availability: Items available for loan: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (1). Items available for reference: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
|
|
Chemia materiałów opakowaniowych / Giorgia Caruso, Luciana Bolzoni, Caterina Barone, Izabela Steinka, Salvatore Parisi, Angela Montanari ; [przekład Agnieszka Błaszczak]. by
Material type: Text; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
; Audience:
Specialized;
Language: Polish Original language: English
Publication details: Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, copyright 2017
Availability: Items available for reference: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1). Not available: Checked out (1).
|
|
Technologia przetwórstwa mięsa / Adam Olszewski. by
Edition: Wydanie 2. uaktualnione, (dodruk).
Material type: Text; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
; Audience:
Specialized;
Publication details: Warszawa : Wydawnictwo WNT ; Wydawnictwo Naukowe PWN, 2017
Availability: Items available for loan: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (2). Items available for reference: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
|
|
Zarządzanie łańcuchem dostaw żywności / Samir Dani ; [z języka angielskiego tłumaczył Marcin Wąsiel]. by
Material type: Text; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
; Audience:
Specialized;
Language: Polish Original language: English
Publication details: Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, copyright 2016
Other title: - Food supply chain management and logistics : from farm to fork,
Availability: Items available for reference: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (2).
|
|
Zasady projektowania technologicznego zakładów przetwórstwa spożywczego / Jarosław Diakun ; Politechnika Koszalińska. by
Material type: Text; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
; Audience:
Specialized;
Language: Polish Summary language: English
Publication details: Koszalin : Wydawnictwo Uczelniane Politechniki Koszalińskiej, 2018
Availability: Items available for loan: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (9). Items available for reference: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
|
|
Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka / pod redakcją Emili Kolarzyk ; autorzy Michał Seweryn, Piotr Pokrzywa, Ewa Dulińska-Stanek, Katarzyna Bandoła, Emilia Kolarzyk, Jadwiga Helbin, Wojciech Szot, Joanna Zając, Artur Potocki, Ewa Czarnobilska, Dorota Myszkowska, Anna Chmielewska, Marcel Mazur, Piotr Hydzik, Krzysztof Ciszowski, Beata Szkolnicka. by
- Bandoła, Katarzyna [Autor]
- Chmielewska, Anna (alergolog) [Autor]
- Ciszowski, Krzysztof [Autor]
- Czarnobilska, Ewa [Autor]
- Dulińska-Stanek, Ewa [Autor]
- Helbin, Jadwiga [Autor]
- Hydzik, Piotr [Autor]
- Mazur, Marceli [Autor]
- Myszkowska, Dorota [Autor]
- Pokrzywa, Piotr (nauki techniczne) [Autor]
- Potocki, Artur [Autor]
- Seweryn, Michał [Autor]
- Szkolnicka, Beata [Autor]
- Szot, Wojciech M [Autor]
- Zając, Joanna (nauki medyczne) [Autor]
- Kolarzyk, Emilia [Redakcja]
- Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego [pbl]
Material type: Text; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
; Audience:
Specialized;
Publication details: Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, 2016
Availability: Items available for loan: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (1). Items available for reference: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1). Not available: Checked out (1).
|
|
Podstawy gastronomii : od żywności do turystyki kulinarnej / Mariola Milewska, Anna Prączko, Andrzej Stasiak. by
Edition: Wydanie 2. zmienione.
Material type: Text; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
; Audience:
Specialized;
Publication details: Warszawa : Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, copyright 2017
Availability: Items available for loan: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (4). Items available for reference: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
|
|
Etos polskich przetwórców żywności / pod redakcją Artura Wysockiego i Marcina Zarzeckiego. by
Material type: Text; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
; Audience:
Specialized;
Publication details: Warszawa : Wydawnictwo Naukowe UKSW, 2016
Availability: Items available for loan: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (1). Items available for reference: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1). Not available: Checked out (1).
|
|
Toksykologia żywności : przewodnik do ćwiczeń / pod redakcją Anny Brzozowskiej ; [autorzy Urszula Augustyniak et al.]. by
- Augustyniak, Urszula [Autor]
- Brzozowska, Anna (technolog żywności) [Autor, Redakcja]
- Czerwińska, Dorota [Autor]
- Dąbrowska-Molenda, Monika [Autor]
- Kałuża, Joanna [Autor]
- Kozłowska, Katarzyna (technolog żywności) [Autor]
- Morawiec, Marek [Autor]
- Pietruszka, Barbara [Autor]
- Wierzbicka, Elżbieta (nauki techniczne) [Autor]
- Wydawnictwo SGGW [pbl]
Edition: Wydanie 4. uzupełnione.
Material type: Text; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
; Audience:
Specialized;
Publication details: Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2010
Availability: Items available for loan: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (1). Items available for reference: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1). Not available: Checked out (1).
|
|
Jakość ekstrudatów kukurydzianych wzbogacanych spiruliną i chlorellą / Millena Ruszkowska. by
Material type: Text; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
; Audience:
Specialized;
Language: Polish Summary language: English
Publication details: Gdynia : Wydawnictwo Uniwersytetu Morskiego, 2018
Availability: Items available for reference: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
|
|
Potencjał sycący jako nowe kryterium jakości żywności na przykładzie kasz / Magdalena Skotnicka. by
Material type: Text; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
; Audience:
Specialized;
Language: Polish Summary language: English
Publication details: Gdynia : Uniwersytet Morski, 2018
Availability: Items available for reference: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
|
|
Chemia żywności : praca zbiorowa. T. 3, Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności / pod red. Zdzisława E. Sikorskiego ; aut. Ewa Babicz-Zielińska [et al.]. by
Edition: Wyd. 5 zm.
Material type: Text; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
; Audience:
Specialized;
Publication details: Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 2007
Availability: Items available for loan: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (5). Items available for reference: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
|
|
Żywność a zdrowie i prawo / Henryk Gertig, Grażyna Duda. by
Edition: Wyd. 2 uzup.
Material type: Text; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
; Audience:
Specialized;
Language: Polish
Publication details: Warszawa : Wydaw. Lekarskie PZWL, cop. 2004
Availability: Items available for reference: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
|
|
HACCP : katalog zagrożeń biologicznych, fizycznych i chemicznych / Marek R. Zadernowski [et al.]. by
Material type: Text; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
; Audience:
Specialized;
Publication details: Gdańsk : Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr, 2008
Availability: Items available for loan: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (2). Items available for reference: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1). Not available: Checked out (1).
|
|
Przechowalnie owoców i warzyw : poradnik / Anna Grzybek, Zofia Niczyporuk ; Inst. Budownictwa, Mechanizacji i Elektryfikacji Rolnictwa. by
Material type: Text; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
; Audience:
Specialized;
Publication details: Warszawa : IBMER, 1995
Availability: Items available for loan: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (1). Items available for reference: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
|
|
Elektryczne przyrządy do użytku domowego i podobnego : procedura badania hałasu. Cz. 2-11, Wymagania szczegółowe dla elektrycznych przyrządów do przygotowywania żywności. by
Edition: Zatwierdzono: 2002.12.06
Material type: Text; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
; Audience:
Specialized;
Language: pl
Publication details: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2002
Other title:
- Procedura badania hałasu
- Wymagania szczegółowe dla elektrycznych przyrządów do przygotowywania żywności
- PN-EN 60704-2-11:2002
Availability: Items available for reference: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
|
|
Analiza sensoryczna : metodologia : wytyczne dotyczące przygotowywania próbek, dla których bezpośrednia analiza sensoryczna nie jest możliwa. by
Edition: Zatwierdzono: 1998.01.02
Material type: Text; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
; Audience:
Specialized;
Language: Polish
Publication details: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 1998
Availability: Items available for reference: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
|
|
Analiza sensoryczna : ogólne wytyczne dotyczące projektowania pracowni analizy sensorycznej. by
Edition: Zatwierdzono: 1999.01.02
Material type: Text; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
; Audience:
Specialized;
Language: Polish
Publication details: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 1999
Availability: Items available for reference: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
|
|
Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce : oznaczanie poszczególnych steroli i ich całkowitej chromatografii gazowej. by
Edition: Zatwierdzono: 2002.05.17
Material type: Text; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
; Audience:
Specialized;
Language: Polish
Publication details: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2002
Other title:
- PN-EN ISO 12228:2002
- Oznaczanie poszczególnych steroli i ich całkowitej chromatografii gazowej
Availability: Items available for reference: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
|
|
Produkty żywnościowe : warunki klimatyczne i okresy przechowywania w chłodniach. by
Edition: Zatwierdzono: 2006.07.07Zatwierdzono: 2008.06.06 (dot. zmiany Az1)
Material type: Text; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
; Audience:
Specialized;
Language: Polish
Publication details: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2006
Other title:
- PN-A-07005:2006
- PN-A-07005:2006/Az1:2008
Availability: Items available for reference: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
|