|
Bezpieczeństwo i jakość żywności / Stanisław Kowalczyk. autor
Rodzaj materiału: Tekst; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze:
Odbiorca wyspecjalizowany; Język: polski Język streszczenia: angielski
Szczegóły wydania: Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, copyright 2016
Status: Egzemplarze dostępne do wypożyczenia: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (1). Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
|
|
Chemia materiałów opakowaniowych / Giorgia Caruso, Luciana Bolzoni, Caterina Barone, Izabela Steinka, Salvatore Parisi, Angela Montanari ; [przekład Agnieszka Błaszczak]. autor
Rodzaj materiału: Tekst; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze:
Odbiorca wyspecjalizowany; Język: polski Język oryginału: angielski
Szczegóły wydania: Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, copyright 2017
Status: Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1). Niedostępny: Wypożyczono (1).
|
|
Technologia przetwórstwa mięsa / Adam Olszewski. autor
Wydanie: Wydanie 2. uaktualnione, (dodruk).
Rodzaj materiału: Tekst; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze:
Odbiorca wyspecjalizowany;
Szczegóły wydania: Warszawa : Wydawnictwo WNT ; Wydawnictwo Naukowe PWN, 2017
Status: Egzemplarze dostępne do wypożyczenia: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (2). Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
|
|
Zarządzanie łańcuchem dostaw żywności / Samir Dani ; [z języka angielskiego tłumaczył Marcin Wąsiel]. autor
Rodzaj materiału: Tekst; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze:
Odbiorca wyspecjalizowany; Język: polski Język oryginału: angielski
Szczegóły wydania: Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, copyright 2016
Inny tytuł: - Food supply chain management and logistics : from farm to fork,
Status: Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (2).
|
|
Zasady projektowania technologicznego zakładów przetwórstwa spożywczego / Jarosław Diakun ; Politechnika Koszalińska. autor
Rodzaj materiału: Tekst; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze:
Odbiorca wyspecjalizowany; Język: polski Język streszczenia: angielski
Szczegóły wydania: Koszalin : Wydawnictwo Uczelniane Politechniki Koszalińskiej, 2018
Status: Egzemplarze dostępne do wypożyczenia: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (9). Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
|
|
Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka / pod redakcją Emili Kolarzyk ; autorzy Michał Seweryn, Piotr Pokrzywa, Ewa Dulińska-Stanek, Katarzyna Bandoła, Emilia Kolarzyk, Jadwiga Helbin, Wojciech Szot, Joanna Zając, Artur Potocki, Ewa Czarnobilska, Dorota Myszkowska, Anna Chmielewska, Marcel Mazur, Piotr Hydzik, Krzysztof Ciszowski, Beata Szkolnicka. autor
- Bandoła, Katarzyna [Autor]
- Chmielewska, Anna (alergolog) [Autor]
- Ciszowski, Krzysztof [Autor]
- Czarnobilska, Ewa [Autor]
- Dulińska-Stanek, Ewa [Autor]
- Helbin, Jadwiga [Autor]
- Hydzik, Piotr [Autor]
- Mazur, Marceli [Autor]
- Myszkowska, Dorota [Autor]
- Pokrzywa, Piotr (nauki techniczne) [Autor]
- Potocki, Artur [Autor]
- Seweryn, Michał [Autor]
- Szkolnicka, Beata [Autor]
- Szot, Wojciech M [Autor]
- Zając, Joanna (nauki medyczne) [Autor]
- Kolarzyk, Emilia [Redakcja]
- Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego [pbl]
Rodzaj materiału: Tekst; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze:
Odbiorca wyspecjalizowany;
Szczegóły wydania: Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, 2016
Status: Egzemplarze dostępne do wypożyczenia: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (1). Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1). Niedostępny: Wypożyczono (1).
|
|
Podstawy gastronomii : od żywności do turystyki kulinarnej / Mariola Milewska, Anna Prączko, Andrzej Stasiak. autor
Wydanie: Wydanie 2. zmienione.
Rodzaj materiału: Tekst; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze:
Odbiorca wyspecjalizowany;
Szczegóły wydania: Warszawa : Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, copyright 2017
Status: Egzemplarze dostępne do wypożyczenia: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (4). Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
|
|
Etos polskich przetwórców żywności / pod redakcją Artura Wysockiego i Marcina Zarzeckiego. autor
Rodzaj materiału: Tekst; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze:
Odbiorca wyspecjalizowany;
Szczegóły wydania: Warszawa : Wydawnictwo Naukowe UKSW, 2016
Status: Egzemplarze dostępne do wypożyczenia: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (1). Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1). Niedostępny: Wypożyczono (1).
|
|
Toksykologia żywności : przewodnik do ćwiczeń / pod redakcją Anny Brzozowskiej ; [autorzy Urszula Augustyniak et al.]. autor
- Augustyniak, Urszula [Autor]
- Brzozowska, Anna (technolog żywności) [Autor, Redakcja]
- Czerwińska, Dorota [Autor]
- Dąbrowska-Molenda, Monika [Autor]
- Kałuża, Joanna [Autor]
- Kozłowska, Katarzyna (technolog żywności) [Autor]
- Morawiec, Marek [Autor]
- Pietruszka, Barbara [Autor]
- Wierzbicka, Elżbieta (nauki techniczne) [Autor]
- Wydawnictwo SGGW [pbl]
Wydanie: Wydanie 4. uzupełnione.
Rodzaj materiału: Tekst; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze:
Odbiorca wyspecjalizowany;
Szczegóły wydania: Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2010
Status: Egzemplarze dostępne do wypożyczenia: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (1). Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1). Niedostępny: Wypożyczono (1).
|
|
Jakość ekstrudatów kukurydzianych wzbogacanych spiruliną i chlorellą / Millena Ruszkowska. autor
Rodzaj materiału: Tekst; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze:
Odbiorca wyspecjalizowany; Język: polski Język streszczenia: angielski
Szczegóły wydania: Gdynia : Wydawnictwo Uniwersytetu Morskiego, 2018
Status: Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
|
|
Potencjał sycący jako nowe kryterium jakości żywności na przykładzie kasz / Magdalena Skotnicka. autor
Rodzaj materiału: Tekst; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze:
Odbiorca wyspecjalizowany; Język: polski Język streszczenia: angielski
Szczegóły wydania: Gdynia : Uniwersytet Morski, 2018
Status: Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
|
|
Konsument na rynku nowej żywności : wybrane uwarunkowania spożycia / Marzena Jeżewska-Zychowicz, Ewa Babicz-Zielińska, Wacław Laskowski. autor
Rodzaj materiału: Tekst; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze:
Odbiorca wyspecjalizowany;
Szczegóły wydania: Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2009
Status: Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
|
|
Towaroznawstwo żywności przetworzonej z elementami technologii / red. nauk. Franciszek Świderski, Bożena Waszkiewicz-Robak ; [aut. Franciszek Świderski et al.]. autor
Wydanie: Wyd. 3. popr. i uzup.
Rodzaj materiału: Tekst; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze:
Odbiorca wyspecjalizowany;
Szczegóły wydania: Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2010
Status: Egzemplarze dostępne do wypożyczenia: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (3). Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
|
|
Maszyny dla przemysłu spożywczego : podstawy konstrukcji / Jan Zvoniček ; tł. z czes. Kazimierz Jasik, Mieczysław Starosta. autor
Rodzaj materiału: Tekst; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze:
Odbiorca wyspecjalizowany; Język: polski
Szczegóły wydania: Warszawa, Wydawnictwa Naukowo-Techniczne : 1977
Inny tytuł: - Potravinařskę stroje a zažizenį-konstruce,
Status: Egzemplarze dostępne do wypożyczenia: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (11). Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
|
|
Innowacje w opakowaniach żywności i napojów : rynki, materiały, technologie / red. nauk. Neil Farmer ; [tł. Maciej Baranowski]. autor
Rodzaj materiału: Tekst; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze:
Odbiorca wyspecjalizowany; Język: polski Język oryginału: angielski
Szczegóły wydania: Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, cop. 2016
Inny tytuł: - Trends in packaging of food, beverages and other fast-moving consumer goods (FMCG) : markets, materials and technology,
Status: Egzemplarze dostępne do wypożyczenia: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (8). Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (2).
|
|
Chemiczne środki dezynfekcyjne i antyseptyczne : podstawowe działanie bakteriobójcze : metoda badania i wymagania (faza 1). autor
Wydanie: Zatwierdzono: 2000.10.04
Rodzaj materiału: Tekst; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze:
Odbiorca wyspecjalizowany; Język: polski
Szczegóły wydania: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2000
Inny tytuł:
- Podstawowe działanie bakteriobójcze
- PN-EN 1040:2000
Status: Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
|
|
Papier i tektura przeznaczone do kontaktu z żywnością : analiza sensoryczna. Cz. 2, Obcy smak (skaza). autor
Wydanie: Zatwierdzono: 2003.12.18
Rodzaj materiału: Tekst; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze:
Odbiorca wyspecjalizowany; Język: polski
Szczegóły wydania: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2003
Status: Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
|
|
Materiały i wyroby przeznaczone do kontaktu z produktami spożywczymi : tworzywa sztuczne. Cz. 3, Metody badań migracji globalnej do wodnych płynów modelowych przez całkowite zanurzenie. autor
Wydanie: Zatwierdzono: 2005.08.02
Rodzaj materiału: Tekst; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze:
Odbiorca wyspecjalizowany; Język: polski
Szczegóły wydania: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2008
Status: Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
|
|
Meble chłodnicze : ogólne wymagania mechaniczne i fizyczne. autor
Wydanie: Zatwierdzono: 1999.07.07
Rodzaj materiału: Tekst; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze:
Odbiorca wyspecjalizowany; Język: polski
Szczegóły wydania: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 1999
Status: Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
|
|
Papier i tektura : papier i tektura przeznaczone do kontaktu z żywnością : oznaczanie kadmu i ołowiu w wyciągu wodnym. autor
Wydanie: Zatwierdzono: 2006.10.19
Rodzaj materiału: Tekst; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze:
Odbiorca wyspecjalizowany; Język: polski
Szczegóły wydania: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2006
Status: Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
|