BPK logo

Biblioteka

Politechniki Koszalińskiej

Technologia żywności i żywienia

This list contains 596 titles

Agrest zamrożony. by
  • KT nr 88 ds. Żywności Mrożonej
Edition: Zatwierdzono: 1997.12.24
Material type: Text Text; Format: print ; Literary form: Not fiction ; Audience: Specialized;
Language: Polish
Publication details: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 1997
Other title:
  • PN-A-78607:1997
Online access:
Availability: Items available for reference: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Alkohole w Polsce i na świecie : przewodnik barmana / Łukasz Zarzecki, Maciej Zarzecki ; pozostali autorzy tekstów Edyta Lipińska, Michał Bardel, Maciej Chołdrych, Rafał Ciesielski, Jacek Wojdyło. by
  • Zarzecki, Łukasz [Autor]
  • Bardel, Michał, (1976- ) [Autor]
  • Chołdrych, Maciej [Autor]
  • Ciesielski, Rafał [Autor]
  • Lipińska, Edyta [Autor]
  • Wojdyło, Jacek [Autor]
  • Zarzecki, Maciej [Autor]
  • Ogólnopolska Szkoła Barmanów, Maciej Zarzecki [pbl]
Material type: Text Text; Format: print ; Literary form: Not fiction ; Audience: Specialized;
Publication details: Warszawa : Ogólnopolska Szkoła Barmanów, 2016
Online access:
Availability: Items available for loan: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (1). Items available for reference: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Aluminium i stopy aluminium : wyroby przerobione plastycznie : skład chemiczny półwyrobów stosowanych do produkcji artykułów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. by
  • NKP nr 225 ds. Lekkich Metali Nieżelaznych
Edition: Zatwierdzono: 1998.12.10
Material type: Text Text; Format: print ; Literary form: Not fiction ; Audience: Specialized;
Language: Polish
Publication details: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 1998
Other title:
  • PN-EN 602:1998
Online access:
Availability: Items available for reference: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Aluminium i stopy aluminium : odlewy : skład chemiczny odlewów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. by
  • NKP nr 203 ds. Materiałów Odlewniczych, Metod Badań i Technologii Odlewania
Edition: Zatwierdzono: 1999.01.28
Material type: Text Text; Format: print ; Literary form: Not fiction ; Audience: Specialized;
Language: Polish
Publication details: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 1999
Other title:
  • PN-EN 601:1999
  • Odlewy
Online access:
Availability: Items available for reference: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Aluminium i stopy aluminium : wymagania dla wyrobów utlenianych anodowo przeznaczonych do kontaktu z artykułami żywnościowymi. by
  • KT nr 225 ds. Lekkich Metali Nieżelaznych
Edition: Zatwierdzono: 2010.11.29
Material type: Text Text; Format: print ; Literary form: Not fiction ; Audience: Specialized;
Language: Polish
Publication details: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2010
Other title:
  • PN-EN 14392:2010
  • Wymagania dla wyrobów utlenianych anodowo przeznaczonych do kontaktu z artykułami żywnościowymi
Online access:
Availability: Items available for reference: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Analiza sensoryczna : metodologia : ocena produktów żywnościowych przy użyciu metod skalowania. by
  • NKP nr 235 ds. Analizy Żywności
Edition: Zatwierdzono: 1998.12.10
Material type: Text Text; Format: print ; Literary form: Not fiction ; Audience: Specialized;
Language: Polish
Publication details: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 1998
Other title:
  • Ocena produktów żywnościowych przy użyciu metod skalowania
  • PN-ISO 4121
Online access:
Availability: Items available for reference: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Analiza sensoryczna : metodologia : wprowadzenie i szkolenie oceniających w wykrywaniu i rozpoznawaniu zapachów. by
  • NKP nr 235 ds. Analizy Żywności
Edition: Zatwierdzono: 1997.04.08
Material type: Text Text; Format: print ; Literary form: Not fiction ; Audience: Specialized;
Language: Polish
Publication details: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 1997
Other title:
  • Wprowadzenie i szkolenie oceniających w wykrywaniu i rozpoznawaniu zapachów
  • PN-ISO 5496:1997
Online access:
Availability: Items available for reference: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Analiza sensoryczna : terminologia. by
  • NKP nr 235 ds. Analizy Żywności
Edition: Zatwierdzono: 1997.04.08
Material type: Text Text; Format: print ; Literary form: Not fiction ; Audience: Specialized;
Language: Polish
Publication details: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 1997
Other title:
  • PN-ISO 5492:1997
Online access:
Availability: Items available for reference: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Analiza sensoryczna : metodologia : wytyczne dotyczące przygotowywania próbek, dla których bezpośrednia analiza sensoryczna nie jest możliwa. by
  • NKP nr 235 ds. Analizy Żywności
Edition: Zatwierdzono: 1998.01.02
Material type: Text Text; Format: print ; Literary form: Not fiction ; Audience: Specialized;
Language: Polish
Publication details: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 1998
Other title:
  • PN-ISO 5497:1998
Online access:
Availability: Items available for reference: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Analiza sensoryczna : metodologia : wytyczne ogólne. by
  • NKP nr 235 ds. Analizy Żywności
Edition: Zatwierdzono: 1998.03.31
Material type: Text Text; Format: print ; Literary form: Not fiction ; Audience: Specialized;
Language: Polish
Publication details: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 1998
Other title:
  • PN-ISO 6658:1998
Online access:
Availability: Items available for reference: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Analiza sensoryczna : metodologia : metody profilowania smakowitości. by
  • NKP nr 235 ds. Analizy Żywności
Edition: Zatwierdzono: 1999.04.19
Material type: Text Text; Format: print ; Literary form: Not fiction ; Audience: Specialized;
Language: Polish
Publication details: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 1999
Other title:
  • PN-ISO 6564
Online access:
Availability: Items available for reference: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Analiza sensoryczna : ogólne wytyczne wyboru, szkolenia i monitorowania oceniających : wybrani oceniający. by
  • NKP nr 235 ds. Analizy Żywności
Edition: Zatwierdzono: 1996.12.30
Material type: Text Text; Format: print ; Literary form: Not fiction ; Audience: Specialized;
Language: Polish
Publication details: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 1996
Other title:
  • PN-ISO 8586-1:1996
Online access:
Availability: Items available for reference: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Analiza sensoryczna : ogólne wytyczne wyboru, szkolenia i monitorowania oceniających : eksperci. by
  • NKP nr 235 ds. Analizy Żywności
Edition: Zatwierdzono: 1996.12.30
Material type: Text Text; Format: print ; Literary form: Not fiction ; Audience: Specialized;
Language: Polish
Publication details: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 1996
Other title:
  • PN-ISO 8586-2:1996
Online access:
Availability: Items available for reference: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Analiza sensoryczna : ogólne wytyczne dotyczące projektowania pracowni analizy sensorycznej. by
  • NKP nr 235 ds. Analizy Żywności
Edition: Zatwierdzono: 1999.01.02
Material type: Text Text; Format: print ; Literary form: Not fiction ; Audience: Specialized;
Language: Polish
Publication details: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 1999
Other title:
  • PN-ISO 8589:1999
Online access:
Availability: Items available for reference: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Analiza sensoryczna : identyfikacja i wybór deskryptorów do ustalania profitu sensorycznego z użyciem metod wielowymiarowych. by
  • NKP nr 235 ds. Analizy Żywności
Edition: Zatwierdzono: 1999.07.07
Material type: Text Text; Format: print ; Literary form: Not fiction ; Audience: Specialized;
Language: Polish
Publication details: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 1999
Other title:
  • PN-ISO 11035:1999
Online access:
Availability: Items available for reference: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Analiza sensoryczna : metodologia : profilowanie tekstury. by
  • NKP nr 235 ds. Analizy Żywności
Edition: Zatwierdzono: 1999.12.09
Material type: Text Text; Format: print ; Literary form: Not fiction ; Audience: Specialized;
Language: Polish
Publication details: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 1999
Other title:
  • PN-ISO 11036
Online access:
Availability: Items available for reference: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Analiza sensoryczna : ogólne wytyczne dotyczące projektowania pracowni analizy sensoryczna = Sensory analysis - general guidance for the design of test rooms / Polski Komitet Normalizacyjny. by
  • KT nr 235 ds. Analizy Żywności
Material type: Text Text; Format: print ; Literary form: Not fiction ; Audience: Specialized;
Publication details: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2010
Other title:
  • Sensory analysis : general guidance for the design of test rooms
  • PN-ISO 8589:2010
  • PN-EN ISO 8589:2010/A1:2014-07
Online access:
Availability: Items available for reference: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (2).
Analiza sensoryczna : metodologia : metoda trójkontowa. by
  • KT nr 235 ds. Analizy Żywności
Edition: Zatwierdzono: 2007.11.16
Material type: Text Text; Format: print ; Literary form: Not fiction ; Audience: Specialized;
Language: Polish
Publication details: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny
Other title:
  • PN-EN ISO 4120:2007
Online access:
Availability: Items available for reference: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Analiza sensoryczna : metodologia : metoda parzysta. by
  • KT nr 235 ds. Analizy Żywności
Edition: Zatwierdzono: 2007.11.16
Material type: Text Text; Format: print ; Literary form: Not fiction ; Audience: Specialized;
Language: Polish
Publication details: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2007
Other title:
  • PN-ISO 5495:2007
Online access:
Availability: Items available for reference: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Analiza techniczna w przemyśle spożywczym : część ogólna / Bohdan Drzazga. by
  • Drzazga, Bohdan, (1934-2009) [Autor]
  • Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne [pbl.]
Edition: Wyd. 5.
Material type: Text Text; Format: print ; Literary form: Not fiction ; Audience: Specialized;
Publication details: Warszawa : Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, 1999
Online access:
Availability: Items available for loan: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (19). Items available for reference: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1). Not available: Checked out (3).
 <<  <  1  2  3  ...  30    >>
© 2023 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: KOHA