Logo BPK

Biblioteka

Politechniki Koszalińskiej

Technologia żywności i żywienia

Lista zawiera 596 tytułów

Bezpieczeństwo i jakość żywności / Stanisław Kowalczyk. autor
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Język: polski Język streszczenia: angielski
Szczegóły wydania: Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, copyright 2016
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne do wypożyczenia: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (1). Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Chemia materiałów opakowaniowych / Giorgia Caruso, Luciana Bolzoni, Caterina Barone, Izabela Steinka, Salvatore Parisi, Angela Montanari ; [przekład Agnieszka Błaszczak]. autor
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Język: polski Język oryginału: angielski
Szczegóły wydania: Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, copyright 2017
Inny tytuł:
  • Food packaging hygiene,
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1). Niedostępny: Wypożyczono (1).
Technologia przetwórstwa mięsa / Adam Olszewski. autor
Wydanie: Wydanie 2. uaktualnione, (dodruk).
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Szczegóły wydania: Warszawa : Wydawnictwo WNT ; Wydawnictwo Naukowe PWN, 2017
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne do wypożyczenia: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (2). Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Zarządzanie łańcuchem dostaw żywności / Samir Dani ; [z języka angielskiego tłumaczył Marcin Wąsiel]. autor
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Język: polski Język oryginału: angielski
Szczegóły wydania: Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, copyright 2016
Inny tytuł:
  • Food supply chain management and logistics : from farm to fork,
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (2).
Zasady projektowania technologicznego zakładów przetwórstwa spożywczego / Jarosław Diakun ; Politechnika Koszalińska. autor
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Język: polski Język streszczenia: angielski
Szczegóły wydania: Koszalin : Wydawnictwo Uczelniane Politechniki Koszalińskiej, 2018
Status: Egzemplarze dostępne do wypożyczenia: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (9). Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka / pod redakcją Emili Kolarzyk ; autorzy Michał Seweryn, Piotr Pokrzywa, Ewa Dulińska-Stanek, Katarzyna Bandoła, Emilia Kolarzyk, Jadwiga Helbin, Wojciech Szot, Joanna Zając, Artur Potocki, Ewa Czarnobilska, Dorota Myszkowska, Anna Chmielewska, Marcel Mazur, Piotr Hydzik, Krzysztof Ciszowski, Beata Szkolnicka. autor
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Szczegóły wydania: Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, 2016
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne do wypożyczenia: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (1). Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1). Niedostępny: Wypożyczono (1).
Podstawy gastronomii : od żywności do turystyki kulinarnej / Mariola Milewska, Anna Prączko, Andrzej Stasiak. autor
Wydanie: Wydanie 2. zmienione.
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Szczegóły wydania: Warszawa : Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, copyright 2017
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne do wypożyczenia: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (4). Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Etos polskich przetwórców żywności / pod redakcją Artura Wysockiego i Marcina Zarzeckiego. autor
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Szczegóły wydania: Warszawa : Wydawnictwo Naukowe UKSW, 2016
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne do wypożyczenia: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (1). Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1). Niedostępny: Wypożyczono (1).
Toksykologia żywności : przewodnik do ćwiczeń / pod redakcją Anny Brzozowskiej ; [autorzy Urszula Augustyniak et al.]. autor
Wydanie: Wydanie 4. uzupełnione.
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Szczegóły wydania: Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2010
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne do wypożyczenia: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (1). Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1). Niedostępny: Wypożyczono (1).
Jakość ekstrudatów kukurydzianych wzbogacanych spiruliną i chlorellą / Millena Ruszkowska. autor
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Język: polski Język streszczenia: angielski
Szczegóły wydania: Gdynia : Wydawnictwo Uniwersytetu Morskiego, 2018
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Potencjał sycący jako nowe kryterium jakości żywności na przykładzie kasz / Magdalena Skotnicka. autor
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Język: polski Język streszczenia: angielski
Szczegóły wydania: Gdynia : Uniwersytet Morski, 2018
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Podstawy przetwórstwa żywności. Cz. 1 / Jadwiga Jabłecka, Anna Zaworska. autor Serie: Materiały i Podręczniki Mariana Pietraszewskiego
Wydanie: Wyd. 2.
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Młodzież;
Szczegóły wydania: Poznań : Oficyna Ekonomiczna Wydawnictwa eMPi², 2005
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne do wypożyczenia: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (3). Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Mikroorganizmy w żywności i żywieniu / pod red. Jana Gawęckiego i Zdzisławy Libudzisz. autor Serie: Biblioteczka Wiedzy o Żywieniu i Żywności
Wydanie: Wyd. 2 popr.
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Szczegóły wydania: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2006
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne do wypożyczenia: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (1). Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1). Niedostępny: Wypożyczono (1).
Bromatologia : zarys nauki o żywności i żywieniu / Henryk Gertig, Juliusz Przysławski. autor
Wydanie: Wyd. 1 (3 dodruk).
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Szczegóły wydania: Warszawa : Wydawnictwo Lekarskie PZWL, cop. 2015
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne do wypożyczenia: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (3).
Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych / Witold Jastrzębski. autor
Wydanie: Wyd. 10.
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski
Szczegóły wydania: Warszawa : Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, [2005]
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne do wypożyczenia: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej (1). Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Meble chłodnicze : metody badań : obliczanie wymiarów liniowych, powierzchni i pojemności. autor
Wydanie: Zatwierdzono: 1996.11.25
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Język: polski
Szczegóły wydania: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 1996
Inny tytuł:
  • Obliczanie wymiarów liniowych, powierzchni i pojemności
  • PN-ISO 1992-1:1996
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Mrożone wyroby kulinarne : półprodukty i potrawy. autor
Wydanie: Zatwierdzono: 1996.10.24
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Język: polski
Szczegóły wydania: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 1996
Inny tytuł:
  • PN-A-82201:1996
  • PN-A-82201:1996/Az1:2004
  • Półprodukty i potrawy
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Mikrobiologia żywności i pasz : horyzontalna metoda wykrywania obecności i oznaczania liczby Listeria monocytogenes : metoda wykrywania obecności. autor
Wydanie: Zatwierdzono: 1999.09.02Zatwierdzono: 2005.11.10 (dot. zmiany A1)
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Język: polski
Szczegóły wydania: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 1999
Inny tytuł:
  • PN-EN ISO 11290-1:1999
  • PN-EN ISO 11290-1:1999/A1:2005
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Artykuły żywnościowe : Oznaczanie zawartości acesulfamu K w preparatach słodzących do bezpośredniego stosowania : metoda spektrometryczna. autor
Wydanie: Zatwierdzono: 1999.10.22
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Język: polski
Szczegóły wydania: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 1999
Inny tytuł:
  • PN-EN 1377
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
Mrożone owoce i warzywa : terminologia. autor
Wydanie: Zatwierdzono: 1997.12.24
Rodzaj materiału: Tekst Tekst; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki ; Przeznaczenie czytelnicze: Odbiorca wyspecjalizowany;
Język: polski
Szczegóły wydania: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 1997
Inny tytuł:
  • PN-A-75054:1997
Zasoby online:
Status: Egzemplarze dostępne na miejscu: Biblioteka Politechniki Koszalińskiej: Tylko na miejscu (1).
 <<  <  1  2  3  ...  30    >>
© 2023 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: KOHA