Logo BPK

Biblioteka

Politechniki Koszalińskiej

Widok standardowy Widok MARC Widok ISBD

Podstawy stosowania ciśnieniowej strugi wodnej do obróbki ryb : rozprawa doktorska / Maciej Kasperowicz ; Politechnika Koszalińska. Wydział Mechaniczny. Zakład Teorii Mechanizmów i Podstaw Konstrukcji Maszyn.

Autor: Współtwórca(-y): Rodzaj materiału: TekstTekstJęzyk: polski Język streszczenia: angielski Szczegóły wydania: Koszalin : [s.n.], 2016.Opis: 136 stron : ilustracje ; 30 cm + 1 dysk optyczny (CD ROM) ; 2 recenzje.Typ zawartości:
  • Tekst
Tryb odtwarzania:
  • Bez urządzenia pośredniczącego
  • Komputer
Typ nośnika:
  • Wolumin
  • Dysk komputerowy
Inny tytuł:
  • The basics use of pressure water stream in fish processing
Tematy: Rodzaj/forma: Zasoby online: Uwaga dotycząca dysertacji: Rozprawa doktorska. Politechnika Koszalińska. 2016. Streszczenie: W pracy przeprowadzono badania określające wartości podstawowych parametrów obróbki hydrostrumieniowej przy zastosowaniu w procesach cięcia ryb słodkowodnych. Stwierdzono, że taka obróbka może być zastosowana w przetwórstwie rybnym do: oczyszczania ryb z łuski, oczyszczania struktury kostno-szkieletowej i skóry z pozostałości tkanki mięśniowej i tłuszczowej, odgławiania i porcjowania całych ryb, wycinania płatów oraz wycinania ości śródmięśniowych z płatów i filetów.
Listy, na których występuje ta pozycja: Technologia żywności i żywienia
Twoja ocena
    średnia ocena: 0.0 (0 głosów)
Egzemplarze
Typ dokumentu Obecna biblioteka Lokalizacja Sygnatura Status Termin zwrotu Kod kreskowy Zamówienia
Rozprawa doktorska Rozprawa doktorska Biblioteka Politechniki Koszalińskiej Informatorium RD 212 Tylko na miejscu 09041929
Liczba zamówień: 0

Rozprawa doktorska. Politechnika Koszalińska. 2016.

Bibliografia na stronach 123-128.

Dostępne online tylko streszczenie.

W pracy przeprowadzono badania określające wartości podstawowych parametrów obróbki hydrostrumieniowej przy zastosowaniu w procesach cięcia ryb słodkowodnych. Stwierdzono, że taka obróbka może być zastosowana w przetwórstwie rybnym do: oczyszczania ryb z łuski, oczyszczania struktury kostno-szkieletowej i skóry z pozostałości tkanki mięśniowej i tłuszczowej, odgławiania i porcjowania całych ryb, wycinania płatów oraz wycinania ości śródmięśniowych z płatów i filetów.

Streszczenie w języku polskim i angielskim.

© 2023 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: KOHA