BPK logo

Biblioteka

Politechniki Koszalińskiej

Podstawy stosowania ciśnieniowej strugi wodnej do obróbki ryb : rozprawa doktorska / Maciej Kasperowicz ; Politechnika Koszalińska. Wydział Mechaniczny. Zakład Teorii Mechanizmów i Podstaw Konstrukcji Maszyn.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Polish Summary language: English Publication details: Koszalin : [s.n.], 2016.Description: 136 stron : ilustracje ; 30 cm + 1 dysk optyczny (CD ROM) ; 2 recenzjeContent type:
  • Tekst
Media type:
  • Bez urządzenia pośredniczącego
  • Komputer
Carrier type:
  • Wolumin
  • Dysk komputerowy
Other title:
  • The basics use of pressure water stream in fish processing
Subject(s): Genre/Form: Online resources: Dissertation note: Rozprawa doktorska. Politechnika Koszalińska. 2016. Summary: W pracy przeprowadzono badania określające wartości podstawowych parametrów obróbki hydrostrumieniowej przy zastosowaniu w procesach cięcia ryb słodkowodnych. Stwierdzono, że taka obróbka może być zastosowana w przetwórstwie rybnym do: oczyszczania ryb z łuski, oczyszczania struktury kostno-szkieletowej i skóry z pozostałości tkanki mięśniowej i tłuszczowej, odgławiania i porcjowania całych ryb, wycinania płatów oraz wycinania ości śródmięśniowych z płatów i filetów.
List(s) this item appears in: Technologia żywności i żywienia
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Call number Status Date due Barcode Item holds
Doctor's thesis Doctor's thesis Biblioteka Politechniki Koszalińskiej Informatorium RD 212 Tylko na miejscu 09041929
Total holds: 0

Rozprawa doktorska. Politechnika Koszalińska. 2016.

Bibliografia na stronach 123-128.

Dostępne online tylko streszczenie.

W pracy przeprowadzono badania określające wartości podstawowych parametrów obróbki hydrostrumieniowej przy zastosowaniu w procesach cięcia ryb słodkowodnych. Stwierdzono, że taka obróbka może być zastosowana w przetwórstwie rybnym do: oczyszczania ryb z łuski, oczyszczania struktury kostno-szkieletowej i skóry z pozostałości tkanki mięśniowej i tłuszczowej, odgławiania i porcjowania całych ryb, wycinania płatów oraz wycinania ości śródmięśniowych z płatów i filetów.

Streszczenie w języku polskim i angielskim.

© 2023 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: KOHA