Mikrobiologia żywności i pasz : horyzontalna metoda oznaczania liczby drobnoustrojów : metoda pyłkowa w temperaturze 30°C.
Material type: TextLanguage: Polish Publication details: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2005.Edition: Zatwierdzono: 2003.12.03; Zatwierdzono: 2005.09.15 (dot. poprawki Ap1)Other title:- Metoda pyłkowa w temperaturze 30 stopni C
- PN-EN ISO 4833:2004
- PN-EN ISO 4833:2004/Ap1:2005
- ICS 07.100.30
Item type | Current library | Call number | Status | Date due | Barcode | Item holds | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Standard | Biblioteka Politechniki Koszalińskiej Czytelnia BG | PN-EN ISO 4833 | Tylko na miejscu | PNS1189 |
Wprowadza: EN ISO 4833:2003
Zastępuje: PN-EN ISO 4833:2003 (U)
Przedstawiono horyzontalną metodę oznaczania liczby drobnoustrojów, poprzez liczenie kolonii wyrosłych na stałych pożywkach po inkubacji w warunkach tlenowych w temperaturze 30 stopni C. Norma może być stosowana do badania produktów przeznaczonych do spożycia przez ludzi i zwierzęta, a ograniczenia stosowania przedstawiono we wprowadzeniu.