Mikrobiologia żywności i pasz : horyzontalna metoda oznaczania liczby drobnoustrojów : metoda pyłkowa w temperaturze 30°C.
Mikrobiologia żywności i pasz : horyzontalna metoda oznaczania liczby drobnoustrojów : metoda pyłkowa w temperaturze 30°C.
- Zatwierdzono: 2003.12.03 Zatwierdzono: 2005.09.15 (dot. poprawki Ap1)
- Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2005.
Metoda pyłkowa w temperaturze 30 stopni C
PN-EN ISO 4833:2004
PN-EN ISO 4833:2004/Ap1:2005
Wprowadza: EN ISO 4833:2003 Zastępuje: PN-EN ISO 4833:2003 (U)
Przedstawiono horyzontalną metodę oznaczania liczby drobnoustrojów, poprzez liczenie kolonii wyrosłych na stałych pożywkach po inkubacji w warunkach tlenowych w temperaturze 30 stopni C. Norma może być stosowana do badania produktów przeznaczonych do spożycia przez ludzi i zwierzęta, a ograniczenia stosowania przedstawiono we wprowadzeniu.
mikrobiologia żywności mikrobiologia pasz horyzontalna metoda drobnoustroje metoda pyłkowa
Metoda pyłkowa w temperaturze 30 stopni C
PN-EN ISO 4833:2004
PN-EN ISO 4833:2004/Ap1:2005
Wprowadza: EN ISO 4833:2003 Zastępuje: PN-EN ISO 4833:2003 (U)
Przedstawiono horyzontalną metodę oznaczania liczby drobnoustrojów, poprzez liczenie kolonii wyrosłych na stałych pożywkach po inkubacji w warunkach tlenowych w temperaturze 30 stopni C. Norma może być stosowana do badania produktów przeznaczonych do spożycia przez ludzi i zwierzęta, a ograniczenia stosowania przedstawiono we wprowadzeniu.
mikrobiologia żywności mikrobiologia pasz horyzontalna metoda drobnoustroje metoda pyłkowa