Wpływ techniki uplastyczniania mięsa na teksturę i jakość produktu typu kebab : rozprawa doktorska / Mariusz Seńcio ; Politechnika Koszalińska. Wydział Mechaniczny. Katedra Procesów i Urządzeń Przemysłu Spożywczego.
Material type: TextLanguage: Polish Summary language: English Publication details: Koszalin : [s.n.], 2017.Description: 185 stron : ilustracje ; 30 cm + 1 dysk optyczny (CD ROM) ; 2 recenzjeContent type:- Tekst
- Bez urządzenia pośredniczącego
- Komputer
- Wolumin
- Dysk komputerowy
- The influence of meat massaging technique on texture and quality of kebab-type product
Item type | Current library | Call number | Status | Date due | Barcode | Item holds | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Doctor's thesis | Biblioteka Politechniki Koszalińskiej Informatorium | RD 218 | Tylko na miejscu | 09041981 |
Rozprawa doktorska. Politechnika Koszalińska. 2017.
Bibliografia na stronach 160-173.
Dostępne online tylko streszczenie.
Badania miały na celu określić czynniki procesu masowania, które w największym stopniu wpływają na kryteria jakości kebabu oraz ilościowo ocenić parametry tekstury i soczystości (wycieku wymuszonego) za pomocą metod instrumentalnych i jakość ogólną za pomocą analizy sensorycznej.
Streszczenie w języku polskim i angielskim.