Wpływ techniki uplastyczniania mięsa na teksturę i jakość produktu typu kebab : rozprawa doktorska / Mariusz Seńcio ; Politechnika Koszalińska. Wydział Mechaniczny. Katedra Procesów i Urządzeń Przemysłu Spożywczego.
Rodzaj materiału:
- Tekst
- Bez urządzenia pośredniczącego
- Komputer
- Wolumin
- Dysk komputerowy
- The influence of meat massaging technique on texture and quality of kebab-type product
Typ dokumentu | Obecna biblioteka | Lokalizacja | Sygnatura | Status | Termin zwrotu | Kod kreskowy | Zamówienia | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
![]() |
Biblioteka Politechniki Koszalińskiej | Informatorium | RD 218 | Tylko na miejscu | 09041981 |
Liczba zamówień: 0
Rozprawa doktorska. Politechnika Koszalińska. 2017.
Bibliografia na stronach 160-173.
Dostępne online tylko streszczenie.
Badania miały na celu określić czynniki procesu masowania, które w największym stopniu wpływają na kryteria jakości kebabu oraz ilościowo ocenić parametry tekstury i soczystości (wycieku wymuszonego) za pomocą metod instrumentalnych i jakość ogólną za pomocą analizy sensorycznej.
Streszczenie w języku polskim i angielskim.