Artykuły żywnościowe : oznaczanie aflatoksyny B1 oraz sumy aflatoksyn B1, B2, G1 i G2 w orzechach laskowych, orzechach ziemnych, pistacjach, figach i papryce w proszku : metoda wysokosprawnej chromatografii cieczowej z uzyskaniem pochodnej po rozdziale na kolumnie i oczyszczaniu na kolumnie powinowactwa immunologicznego.
Material type: TextLanguage: Polish Publication details: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2008.Edition: Zatwierdzono: 2008.08.26Other title:- PN-EN 14123:2008
- ICS 67.050
Item type | Current library | Call number | Status | Date due | Barcode | Item holds | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Standard | Biblioteka Politechniki Koszalińskiej Czytelnia BG | PN-EN 14123 | Tylko na miejscu | PNS11651 |
Wprowadza: EN 14123:2007
Zastępuje: PN-EN 14123:2008
Norma ma zastosowanie do oznaczania aflatoksyn B1, B2, G1 i G2 w orzechach laskowych, figach, pistacjach, orzechach ziemnych i papryce w proszku. Granica oznaczalności metody wynosi co najmniej 0,8 ng/g dla każdej aflatoksyny ( wartość uzyskana w badaniach wewnątrz- i międzylaboratoryjnych) w zależności od użytej aparatury.