BPK logo

Biblioteka

Politechniki Koszalińskiej

Artykuły żywnościowe : oznaczanie aflatoksyny B1 oraz sumy aflatoksyn B1, B2, G1 i G2 w orzechach laskowych, orzechach ziemnych, pistacjach, figach i papryce w proszku : metoda wysokosprawnej chromatografii cieczowej z uzyskaniem pochodnej po rozdziale na kolumnie i oczyszczaniu na kolumnie powinowactwa immunologicznego.

Artykuły żywnościowe : oznaczanie aflatoksyny B1 oraz sumy aflatoksyn B1, B2, G1 i G2 w orzechach laskowych, orzechach ziemnych, pistacjach, figach i papryce w proszku : metoda wysokosprawnej chromatografii cieczowej z uzyskaniem pochodnej po rozdziale na kolumnie i oczyszczaniu na kolumnie powinowactwa immunologicznego. - Zatwierdzono: 2008.08.26 - Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2008.


PN-EN 14123:2008

Wprowadza: EN 14123:2007 Zastępuje: PN-EN 14123:2008

Norma ma zastosowanie do oznaczania aflatoksyn B1, B2, G1 i G2 w orzechach laskowych, figach, pistacjach, orzechach ziemnych i papryce w proszku. Granica oznaczalności metody wynosi co najmniej 0,8 ng/g dla każdej aflatoksyny ( wartość uzyskana w badaniach wewnątrz- i międzylaboratoryjnych) w zależności od użytej aparatury.

artykuły żywnościowe aflatoksyny orzechy figi pistacje papryka w proszku metoda chromatografii cieczowej
© 2023 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: KOHA