MAIN PAGE> DETAILS> NORMAL VIEW

Normal view View MARC View ISBD

Analiza sensoryczna : metodologia : metody profilowania smakowitości.

by NKP nr 235 ds. Analizy Żywności.
Type: materialTypeLabelBookPublisher: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny Edition: Zatwierdzono: 1999.04.19.Other Title: PN-ISO 6564.Subject(s): produkty rolnicze | produkty spożywcze | analiza sensoryczna | badania | ocena | smak | zapachOnline Resources: Katalog online BPK Summary: Podano metody opisu i oceny smakowitości produktów żywnościowych przeprowadzane przez wykwalifikowanych i wyszkolonych oceniających. Metody profilowania opierają się na założeniu, że na smakowitość składają się częściowo możliwe do zidentyfikowania cechy zapachowe i smakowe, częściowo natomiast, zespół cech, które nie są możliwe do identyfikacji oddzielnie. Podano sposób pobierania próbek, ogólne wymagania dotyczące badań, metody badań, procedury, metodę konsensu i metody niezależne. W załączniku A podano przykład wypełnionego formularza podczas analizy profilowania smakowitości, w załączniku B przykład wypełnionego formularza opisowej analizy smakowitości. List(s) this item appears in: Technologia żywności i żywienia
Tags from this library:
No tags from this library for this title.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Location Call number Status Date due
Norma Norma
Czytelnia BGHelp
PN-ISO 6564 Tylko na miejscu

Wprowadza: ISO 6564:1985

Podano metody opisu i oceny smakowitości produktów żywnościowych przeprowadzane przez wykwalifikowanych i wyszkolonych oceniających. Metody profilowania opierają się na założeniu, że na smakowitość składają się częściowo możliwe do zidentyfikowania cechy zapachowe i smakowe, częściowo natomiast, zespół cech, które nie są możliwe do identyfikacji oddzielnie. Podano sposób pobierania próbek, ogólne wymagania dotyczące badań, metody badań, procedury, metodę konsensu i metody niezależne. W załączniku A podano przykład wypełnionego formularza podczas analizy profilowania smakowitości, w załączniku B przykład wypełnionego formularza opisowej analizy smakowitości.

Kliknij na obrazek by zobaczyć go w przeglądarce zdjęć

© 2013 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: KOHA

Widzisz błąd - napisz

admin: Michał Dudzik

Cite this

APA

Analiza sensoryczna (). Warszawa: Polski Komitet Normalizacyjny.

Chicago

Analiza sensoryczna. . Warszawa: Polski Komitet Normalizacyjny.

Harvard

Analiza sensoryczna. . Warszawa: Polski Komitet Normalizacyjny.

MLA

Analiza sensoryczna. Warszawa: Polski Komitet Normalizacyjny. .

Warning: These citations may not always be 100% accurate.