Mrożone wyroby kulinarne : (Rekord nr 65177)
| 000 -ETYKIETA REKORDU | |
|---|---|
| podpole kontrolne o stałej długości | 01800nam a2200325 i 4500 |
| 001 - NUMER KONTROLNY REKORDU | |
| podpole kontrolne | normy2005 |
| 003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO REKORDU | |
| podpole kontrolne | BPK |
| 005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU | |
| podpole kontrolne | 20200804083747.0 |
| 008 - POLE O STAŁEJ DŁUGOŚCI - DANE KONTROLNE | |
| podpole kontrolne o stałej długości | 121231s pl a f u |000 0 pol |
| 040 ## - ŹRÓDŁO KATALOGOWANIA | |
| Instytucja, która utworzyła rekord | BPK |
| 041 ## - KOD JĘZYKA | |
| Kod języka tekstu | pol |
| 084 ## - NUMER INNEJ KLASYFIKACJI | |
| Numer klasyfikacji | ICS 67.040 |
| 245 ## - TYTUŁ/ODPOWIEDZIALNOŚĆ | |
| Tytuł | Mrożone wyroby kulinarne : |
| Ciąg dalszy tytułu | półprodukty i potrawy. |
| 246 ## - WARIANT TYTUŁU | |
| Tytuł | PN-A-82201:1996 |
| 246 ## - WARIANT TYTUŁU | |
| Tytuł | PN-A-82201:1996/Az1:2004 |
| 246 ## - WARIANT TYTUŁU | |
| Tytuł | Półprodukty i potrawy |
| 250 ## - STREFA WYDANIA | |
| Oznaczenie wydania | Zatwierdzono: 1996.10.24 |
| 260 ## - STREFA ADRESU WYDAWNICZEGO | |
| Miejsce wydania | Warszawa : |
| Nazwa wydawcy/dystrybutora | Polski Komitet Normalizacyjny, |
| Data publikacji, dystrybucji/powstania dokumentu | 1996. |
| 520 ## - UWAGA DOTYCZĄCA TREŚCI DOKUMENTU | |
| Analiza dokumentacyjna, adnotacja itp. | Ustalono terminologię dla mrożonych wyrobów kulinarnych wyprodukowanych w formie półproduktów lub potraw. Określono podział na typy wyrobów: półprodukty ziemniaczane obejmujące wyroby z ziemniaków podsmażonych oraz z ciasta ziemniaczanego (z nadzieniem i bez nadzienia), półprodukty mączne z ciasta pierogowego i z ciasta kruchego i potrawy obejmujące potrawy mięsne, podrobowe, sosy, zupy i wyroby z ciasta naleśnikowego. Ustalono wymagania dotyczące: surowców, tolerancji masy netto, temperatury zamrożonych wyrobów, pakowania, przechowywania, transportu i badań. Wyszczególniono wymagania dotyczące zdrowotności wyrobów obejmujące wymagania mikrobiologiczne i zawartość metali szkodliwych dla zdrowia oraz wymagania dotyczące cech organoleptycznych i niektórych cech fizycznych i chemicznych. |
| 653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA | |
| Termin indeksowy | produkty mrożone |
| 653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA | |
| Termin indeksowy | wyroby garmażeryjne |
| 653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA | |
| Termin indeksowy | półprodukty spożywcze |
| 710 ## - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO | |
| Nazwa ciała zbiorowego lub jednostki geograficznej | KT nr 88 ds. Żywności Mrożonej |
| 780 ## - TYTUŁ POPRZEDNI | |
| Tytuł | BN-85/81166-01 |
| 780 ## - TYTUŁ POPRZEDNI | |
| Tytuł | BN-88/81166-06 |
| 780 ## - TYTUŁ POPRZEDNI | |
| Tytuł | BN-81/81166-07 |
| 856 ## - LOKALIZACJA I DOSTĘP DO ELEKTRONICZNYCH DOKUMENTÓW ZDALNYCH | |
| Link (URL) | http://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=65177 |
| Tekst linku | Katalog online BPK |
| 942 ## - HASŁO DODATKOWE - ELEMENTY(KOHA) | |
| Typ dokumentu | Norma |
| 998 ## - DANE OPRACOWANIA | |
| Inicjały katalogującego | eg |
| Data | 2005.02.14 |
| Wycofany | Status | Uszkodzony | Dostępność | Lokalizacja stała | Lokalizacja bieżąca | Miejsce przechowywania | Data nabycia | Sygnatura | Kod kreskowy | Cena obowiązuje od | Typ dokumentu |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Tylko na miejscu | Biblioteka Politechniki Koszalińskiej | Biblioteka Politechniki Koszalińskiej | Czytelnia BG | 02.02.2013 | PN-A-82201 | PNS2870 | 02.02.2013 | Norma |
