Logo BPK

Biblioteka

Politechniki Koszalińskiej

Mrożone wyroby kulinarne : (Rekord nr 65177)

Szczegóły MARC
000 -ETYKIETA REKORDU
podpole kontrolne o stałej długości 01800nam a2200325 i 4500
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU
podpole kontrolne normy2005
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO REKORDU
podpole kontrolne BPK
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU
podpole kontrolne 20200804083747.0
008 - POLE O STAŁEJ DŁUGOŚCI - DANE KONTROLNE
podpole kontrolne o stałej długości 121231s pl a f u |000 0 pol
040 ## - ŹRÓDŁO KATALOGOWANIA
Instytucja, która utworzyła rekord BPK
041 ## - KOD JĘZYKA
Kod języka tekstu pol
084 ## - NUMER INNEJ KLASYFIKACJI
Numer klasyfikacji ICS 67.040
245 ## - TYTUŁ/ODPOWIEDZIALNOŚĆ
Tytuł Mrożone wyroby kulinarne :
Ciąg dalszy tytułu półprodukty i potrawy.
246 ## - WARIANT TYTUŁU
Tytuł PN-A-82201:1996
246 ## - WARIANT TYTUŁU
Tytuł PN-A-82201:1996/Az1:2004
246 ## - WARIANT TYTUŁU
Tytuł Półprodukty i potrawy
250 ## - STREFA WYDANIA
Oznaczenie wydania Zatwierdzono: 1996.10.24
260 ## - STREFA ADRESU WYDAWNICZEGO
Miejsce wydania Warszawa :
Nazwa wydawcy/dystrybutora Polski Komitet Normalizacyjny,
Data publikacji, dystrybucji/powstania dokumentu 1996.
520 ## - UWAGA DOTYCZĄCA TREŚCI DOKUMENTU
Analiza dokumentacyjna, adnotacja itp. Ustalono terminologię dla mrożonych wyrobów kulinarnych wyprodukowanych w formie półproduktów lub potraw. Określono podział na typy wyrobów: półprodukty ziemniaczane obejmujące wyroby z ziemniaków podsmażonych oraz z ciasta ziemniaczanego (z nadzieniem i bez nadzienia), półprodukty mączne z ciasta pierogowego i z ciasta kruchego i potrawy obejmujące potrawy mięsne, podrobowe, sosy, zupy i wyroby z ciasta naleśnikowego. Ustalono wymagania dotyczące: surowców, tolerancji masy netto, temperatury zamrożonych wyrobów, pakowania, przechowywania, transportu i badań. Wyszczególniono wymagania dotyczące zdrowotności wyrobów obejmujące wymagania mikrobiologiczne i zawartość metali szkodliwych dla zdrowia oraz wymagania dotyczące cech organoleptycznych i niektórych cech fizycznych i chemicznych.
653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA
Termin indeksowy produkty mrożone
653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA
Termin indeksowy wyroby garmażeryjne
653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA
Termin indeksowy półprodukty spożywcze
710 ## - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO
Nazwa ciała zbiorowego lub jednostki geograficznej KT nr 88 ds. Żywności Mrożonej
780 ## - TYTUŁ POPRZEDNI
Tytuł BN-85/81166-01
780 ## - TYTUŁ POPRZEDNI
Tytuł BN-88/81166-06
780 ## - TYTUŁ POPRZEDNI
Tytuł BN-81/81166-07
856 ## - LOKALIZACJA I DOSTĘP DO ELEKTRONICZNYCH DOKUMENTÓW ZDALNYCH
Link (URL) http://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=65177
Tekst linku Katalog online BPK
942 ## - HASŁO DODATKOWE - ELEMENTY(KOHA)
Typ dokumentu Norma
998 ## - DANE OPRACOWANIA
Inicjały katalogującego eg
Data 2005.02.14
Egzemplarze
Wycofany Status Uszkodzony Dostępność Lokalizacja stała Lokalizacja bieżąca Miejsce przechowywania Data nabycia Sygnatura Kod kreskowy Cena obowiązuje od Typ dokumentu
      Tylko na miejscu Biblioteka Politechniki Koszalińskiej Biblioteka Politechniki Koszalińskiej Czytelnia BG 02.02.2013 PN-A-82201 PNS2870 02.02.2013 Norma
© 2023 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: KOHA