MARC details
000 -ETYKIETA REKORDU |
podpole kontrolne o stałej długości |
01908nam a2200517 i 4500 |
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU |
pole kontrolne |
60470 |
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO REKORDU |
podpole kontrolne |
KOSZ 005 |
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU |
podpole kontrolne |
20230103114417.0 |
008 - POLE O STAŁEJ DŁUGOŚCI - DANE KONTROLNE |
podpole kontrolne o stałej długości |
111005s2011 pl a f |000 0 pol |
009 - PHYSICAL DESCRIPTION FIXED-FIELD FOR ARCHIVAL COLLECTION (VM) [OBSOLETE] |
fixed length control field |
b0000002666779 |
015 ## - NUMER BIBLIOGRAFII NARODOWEJ |
Numer bibliografii narodowej |
UWD 2012/204 |
040 ## - ŹRÓDŁO KATALOGOWANIA |
Instytucja, która sporządziła opis |
WA N |
Instytucja, która utworzyła rekord |
WA N |
Instytucja, która dokonała modyfikacji |
KOSZ 005/HR |
041 0# - KOD JĘZYKA |
Kod języka tekstu |
pol |
Kod języka streszczenia lub abstraktu |
eng |
046 ## - DATY KODOWANE |
Pojedyncza data lub początek okresu powstania dzieła lub zbioru dzieł |
2011 |
080 ## - UNIWERSALNA KLASYFIKACJA DZIESIĘTNA - UKD |
UKD |
633.74 |
080 ## - UNIWERSALNA KLASYFIKACJA DZIESIĘTNA - UKD |
UKD |
663.9 |
100 1# - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Krysiak, Wiesława |
Określenie rodzaju współpracy |
Autor |
245 10 - TYTUŁ/ODPOWIEDZIALNOŚĆ |
Tytuł |
Technologiczne i procesowe aspekty konwekcyjnego prażenia ziarna kakaowego / |
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności |
Wiesława Krysiak. |
260 ## - STREFA ADRESU WYDAWNICZEGO |
Miejsce wydania |
Łódź : |
Nazwa wydawcy/dystrybutora |
Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, |
Data publikacji, dystrybucji/powstania dokumentu |
2011. |
300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO |
Objętość |
155 s. : |
Inne cechy fizyczne |
il. (w tym kolor.) ; |
Rozmiary |
24 cm. |
336 ## - TYP ZAWARTOŚCI |
Termin opisujący typ zawartości |
Tekst |
Kod określający zawartość |
Tekst |
Źródło (terminu i kodu) |
rdacontent |
337 ## - TYP MEDIÓW |
Tryb odtwarzania |
Bez urządzenia pośredniczącego |
Kod typu mediów |
n |
Źródło (terminu i kodu) |
rdamedia |
338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA |
Hasło opisujące typ nośnika |
Wolumin |
Kod typu nośnika |
nc |
Źródło (terminu i kodu) |
rdacarrier |
380 ## - FORMA I TYP PUBLIKACJI |
Forma i typ publikacji |
Książki |
388 ## - CZAS POWSTANIA |
Czas powstania |
2001- |
490 1# - STREFA SERII I DOKUMENTU WIELOCZĘŚCIOWEGO - FORMA NIE DO WYSZUKIWANIA |
Tytuł i oznaczenie odpowiedzialności serii |
Zeszyty Naukowe / Politechnika Łódzka. Rozprawy Naukowe, |
ISSN |
0137-4834 ; |
Numeracja w obrębie serii |
z. 410 |
500 ## - UWAGI OGÓLNE |
Tekst uwagi |
Numeracja serii gł.: nr 1098. Na s. red. odmienny tyt. serii: Zeszyty Naukowe Politechniki Łódzkiej. |
504 ## - UWAGA DOTYCZACA BIBLIOGRAFII |
Informacje o bibliografii |
Bibliogr. s. 141-148. |
546 ## - UWAGA O JĘZYKU |
Uwaga o języku |
Streszcz. ang. |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE W FORMIE NAZWY OGÓLNEJ LUB JEDNOSTKOWEJ |
Nazwa ogólna lub geograficzna |
Kakao |
Źródło hasła lub terminu |
DBN |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE W FORMIE NAZWY OGÓLNEJ LUB JEDNOSTKOWEJ |
Nazwa ogólna lub geograficzna |
Prażenie |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE W FORMIE NAZWY OGÓLNEJ LUB JEDNOSTKOWEJ |
Nazwa ogólna lub geograficzna |
Technologia żywności |
658 ## - TERMIN INDEKSOWY - PRZEDMIOT PROGRAMU NAUCZANIA |
Główny przedmiot programu nauczania |
Rolnictwo i leśnictwo |
710 2# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO |
Nazwa ciała zbiorowego lub jednostki geograficznej |
Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej |
Kod określenia powiązania |
pbl |
830 #0 - HASŁO DODATKOWE SERII LUB DOKUMENTU WIELOCZĘŚCIOWEGO - TYTUŁ UJEDNOLICONY |
Tytuł ujednolicony |
Zeszyty Naukowe Politechniki Łódzkiej |
Oznaczenie tomu |
nr 1098 |
830 #0 - HASŁO DODATKOWE SERII LUB DOKUMENTU WIELOCZĘŚCIOWEGO - TYTUŁ UJEDNOLICONY |
Tytuł ujednolicony |
Zeszyty Naukowe Politechniki Łódzkiej. |
Nazwa części/sekcji dzieła |
Rozprawy Naukowe |
Oznaczenie tomu |
z. 410 |
856 ## - LOKALIZACJA I DOSTĘP DO ELEKTRONICZNYCH DOKUMENTÓW ZDALNYCH |
Link (URL) |
http://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=60470 |
Tekst linku |
Katalog online BPK |
942 ## - HASŁO DODATKOWE - ELEMENTY(KOHA) |
Schemat klasyfikacji |
Uniwersalna Klasyfikacja Dziesiętna |
Typ dokumentu |
Book |