BPK logo

Biblioteka

Politechniki Koszalińskiej

Żywność o niskiej zawartości tłuszczu : oznaczanie chlormekwatu i mepikwatu : metoda LC-MS.

Żywność o niskiej zawartości tłuszczu : oznaczanie chlormekwatu i mepikwatu : metoda LC-MS. - Zatwierdzono: 2007.03.09 - Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2007.


PN-EN 15054:2007

Wprowadza: EN 15054:2006 Zastępuje: PN-EN 15054:2006 (U)

Określono metodę wysokosprawnej chromatografii cieczowej ze spektrometrią masową (LC-MS) do oznaczania regulatorów wzrostu, chlormekwatu i mepikwatu w żywności o niskiej zawartości tłuszczu, kolejno jako kationy chlormekwatu i mepikwatu. Metodę można stosować w odniesieniu do wszystkich rodzajów owoców, warzyw i produktów zbożowych. W badaniach międzylaboratoryjnych sprawdzono ją na grzybach, gruszkach, mące pszennej i puree z owoców.

żywność chlormekwat mepikwat analiza żywności
© 2023 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: KOHA