BPK logo

Biblioteka

Politechniki Koszalińskiej

Żywność o niskiej zawartości tłuszczu : oznaczanie pozostałości N-metylokarbaminianów. Cz. 2, Metoda HPLC z oczyszczaniem na kolumnie z ziemią okrzemkową.

Żywność o niskiej zawartości tłuszczu : oznaczanie pozostałości N-metylokarbaminianów. Cz. 2, Metoda HPLC z oczyszczaniem na kolumnie z ziemią okrzemkową. - Zatwierdzono: 2007.03.09 - Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2007.


PN-EN 14185-2:2007

Wprowadza: EN 14185-2:2006 Zastępuje: PN-EN 14185-2:2006 (U)

Określono metodę wysokosprawnej chromatografii cieczowej (HPLC) do oznaczania pozostałości pestycydów N-metylokarbaminianowych w owocach i warzywach. Metodę zwalidowano w badaniach międzylaboratoryjnych dla aldikarbu, karbofuranu, furatiokarbu, metomylu, oksamylu, propoksuru i pochodnych tiodikarbu oraz metabolitów sulfonu aldikarbu i 3-hydroksy-karbofuranu w pomidorach i pomarańczach na poziomie od 0,04 mg/kg do 0,25 mg/kg.

żywność N-metylokarbaminianin analiza żywności ziemia okrzemkowa
© 2023 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: KOHA