BPK logo

Biblioteka

Politechniki Koszalińskiej

Żywność o niskiej zawartości tłuszczu : oznaczanie pozostałości N-metylokarbaminianów. Cz. 2, Metoda HPLC z oczyszczaniem na kolumnie z ziemią okrzemkową.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Polish Publication details: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2007.Edition: Zatwierdzono: 2007.03.09Other title:
  • PN-EN 14185-2:2007
Subject(s): Other classification:
  • ICS 67.080.01
Online resources: Summary: Określono metodę wysokosprawnej chromatografii cieczowej (HPLC) do oznaczania pozostałości pestycydów N-metylokarbaminianowych w owocach i warzywach. Metodę zwalidowano w badaniach międzylaboratoryjnych dla aldikarbu, karbofuranu, furatiokarbu, metomylu, oksamylu, propoksuru i pochodnych tiodikarbu oraz metabolitów sulfonu aldikarbu i 3-hydroksy-karbofuranu w pomidorach i pomarańczach na poziomie od 0,04 mg/kg do 0,25 mg/kg.Supersedes: PN-EN 14185-2:2006 (U)
List(s) this item appears in: Technologia żywności i żywienia
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Call number Status Date due Barcode Item holds
Standard Standard Biblioteka Politechniki Koszalińskiej Czytelnia BG PN-EN 14185-2 Tylko na miejscu PNS15022
Total holds: 0

Wprowadza: EN 14185-2:2006

Zastępuje: PN-EN 14185-2:2006 (U)

Określono metodę wysokosprawnej chromatografii cieczowej (HPLC) do oznaczania pozostałości pestycydów N-metylokarbaminianowych w owocach i warzywach. Metodę zwalidowano w badaniach międzylaboratoryjnych dla aldikarbu, karbofuranu, furatiokarbu, metomylu, oksamylu, propoksuru i pochodnych tiodikarbu oraz metabolitów sulfonu aldikarbu i 3-hydroksy-karbofuranu w pomidorach i pomarańczach na poziomie od 0,04 mg/kg do 0,25 mg/kg.

© 2023 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: KOHA