BPK logo

Biblioteka

Politechniki Koszalińskiej

Artykuły żywnościowe : oznaczanie zawartości azotanów i/lub azotynów. Cz. 4, Oznaczanie zawartości azotanów i azotynów w produktach mięsnych metodą chromatografii jonowymiennej (IC).

Artykuły żywnościowe : oznaczanie zawartości azotanów i/lub azotynów. Cz. 4, Oznaczanie zawartości azotanów i azotynów w produktach mięsnych metodą chromatografii jonowymiennej (IC). - Zatwierdzono: 2006.07.14 - Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2006.


PN-EN 12014-4:2006

Wprowadza: EN 12014-4:2005 Zastępuje: PN-EN 12014-4:2005 (U)

Określono metodę chromatografii jonowymiennej oznaczania zawartości azotanów i azotynów w produktach mięsnych, którą zwalidowano dla różnych produktów mięsnych o zawartości od 50 mg/kg do 300 mg/kg azotanów w przeliczeniu na jon azotanowy oraz o zawartości azotynów około 40 mg/kg w przeliczeniu na jon azotynowy.

produkty żywnościowe produkty mięsne analiza chemiczna azotany azotyny
© 2023 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: KOHA