Artykuły żywnościowe : oznaczanie zawartości azotanów i/lub azotynów. Cz. 4, Oznaczanie zawartości azotanów i azotynów w produktach mięsnych metodą chromatografii jonowymiennej (IC).
Material type: TextLanguage: Polish Publication details: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2006.Edition: Zatwierdzono: 2006.07.14Other title:- PN-EN 12014-4:2006
- ICS 67.120.10
Item type | Current library | Call number | Status | Date due | Barcode | Item holds | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Standard | Biblioteka Politechniki Koszalińskiej Czytelnia BG | PN-EN 12014-4 | Tylko na miejscu | PNS7079 |
Wprowadza: EN 12014-4:2005
Zastępuje: PN-EN 12014-4:2005 (U)
Określono metodę chromatografii jonowymiennej oznaczania zawartości azotanów i azotynów w produktach mięsnych, którą zwalidowano dla różnych produktów mięsnych o zawartości od 50 mg/kg do 300 mg/kg azotanów w przeliczeniu na jon azotanowy oraz o zawartości azotynów około 40 mg/kg w przeliczeniu na jon azotynowy.