Artukuły żywnościowe : Wykrywanie napromieniania żywności zawierającej kości : metoda spektroskopii ESR.
Artukuły żywnościowe : Wykrywanie napromieniania żywności zawierającej kości : metoda spektroskopii ESR.
- Zatwierdzono: 2000.05.08
- Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2000.
PN-EN 1786
Wprowadza: EN 1786:1996
Przedstawiono metodę wykrywania napromieniania mięsa zawierającego kości, oraz ryb zawierających ości, poddanych działaniu promieniowania jonizującego, polegającą na analizie widm elektronowego rezonansu paramagnetycznego ESR rejestrowanych w kościach.
artykuły żywnościowe napromieniane artykuły żywnościowe promieniowanie jonizujące analiza żywności wykrywanie obróbki radiacyjnej kości ości spektroskopia EPR
PN-EN 1786
Wprowadza: EN 1786:1996
Przedstawiono metodę wykrywania napromieniania mięsa zawierającego kości, oraz ryb zawierających ości, poddanych działaniu promieniowania jonizującego, polegającą na analizie widm elektronowego rezonansu paramagnetycznego ESR rejestrowanych w kościach.
artykuły żywnościowe napromieniane artykuły żywnościowe promieniowanie jonizujące analiza żywności wykrywanie obróbki radiacyjnej kości ości spektroskopia EPR