BPK logo

Biblioteka

Politechniki Koszalińskiej

Artukuły żywnościowe : Wykrywanie napromieniania żywności zawierającej kości : metoda spektroskopii ESR.

Artukuły żywnościowe : Wykrywanie napromieniania żywności zawierającej kości : metoda spektroskopii ESR. - Zatwierdzono: 2000.05.08 - Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2000.


PN-EN 1786

Wprowadza: EN 1786:1996

Przedstawiono metodę wykrywania napromieniania mięsa zawierającego kości, oraz ryb zawierających ości, poddanych działaniu promieniowania jonizującego, polegającą na analizie widm elektronowego rezonansu paramagnetycznego ESR rejestrowanych w kościach.

artykuły żywnościowe napromieniane artykuły żywnościowe promieniowanie jonizujące analiza żywności wykrywanie obróbki radiacyjnej kości ości spektroskopia EPR
© 2023 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: KOHA