Artykuły żywnościowe : oznaczanie patuliny w klarownym i w mętnym soku jabłkowym oraz w przecierze jabłkowym : metoda HPLC z oczyszczaniem za pomocą ekstrakcji ciecz-ciecz.
Artykuły żywnościowe : oznaczanie patuliny w klarownym i w mętnym soku jabłkowym oraz w przecierze jabłkowym : metoda HPLC z oczyszczaniem za pomocą ekstrakcji ciecz-ciecz.
- Zatwierdzono: 2005.04.22
- Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2005.
PN-EN 14177:2005
Oznaczanie patuliny w klarownym i w mętnym soku jabłkowym oraz w przecierze jabłkowym
Wprowadza: EN 14177:2003 Zastępuje: PN-EN 14177:2004 (U)
Dotyczy metody oznaczania zawartości patuliny w sokach jabłkowych i przecierze jabłkowym za pomocą wysokosprawnej chromatografii cieczowej (HPLC). Metoda została poddana walidacji podczas oznaczania patuliny w naturalnie zanieczyszczonych próbkach oraz próbkach klarownego soku jabłkowego fortyfikowanego patuliną, próbkach mętnego soku jabłkowego i przecieru jabłkowego fortyfikowanego patuliną.
artykuły żywnościowe patulina metoda chromatografii cieczowej sok jabłkowy
PN-EN 14177:2005
Oznaczanie patuliny w klarownym i w mętnym soku jabłkowym oraz w przecierze jabłkowym
Wprowadza: EN 14177:2003 Zastępuje: PN-EN 14177:2004 (U)
Dotyczy metody oznaczania zawartości patuliny w sokach jabłkowych i przecierze jabłkowym za pomocą wysokosprawnej chromatografii cieczowej (HPLC). Metoda została poddana walidacji podczas oznaczania patuliny w naturalnie zanieczyszczonych próbkach oraz próbkach klarownego soku jabłkowego fortyfikowanego patuliną, próbkach mętnego soku jabłkowego i przecieru jabłkowego fortyfikowanego patuliną.
artykuły żywnościowe patulina metoda chromatografii cieczowej sok jabłkowy