BPK logo

Biblioteka

Politechniki Koszalińskiej

Artykuły żywnościowe : oznaczanie patuliny w klarownym i w mętnym soku jabłkowym oraz w przecierze jabłkowym : metoda HPLC z oczyszczaniem za pomocą ekstrakcji ciecz-ciecz.

Artykuły żywnościowe : oznaczanie patuliny w klarownym i w mętnym soku jabłkowym oraz w przecierze jabłkowym : metoda HPLC z oczyszczaniem za pomocą ekstrakcji ciecz-ciecz. - Zatwierdzono: 2005.04.22 - Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2005.


PN-EN 14177:2005
Oznaczanie patuliny w klarownym i w mętnym soku jabłkowym oraz w przecierze jabłkowym

Wprowadza: EN 14177:2003 Zastępuje: PN-EN 14177:2004 (U)

Dotyczy metody oznaczania zawartości patuliny w sokach jabłkowych i przecierze jabłkowym za pomocą wysokosprawnej chromatografii cieczowej (HPLC). Metoda została poddana walidacji podczas oznaczania patuliny w naturalnie zanieczyszczonych próbkach oraz próbkach klarownego soku jabłkowego fortyfikowanego patuliną, próbkach mętnego soku jabłkowego i przecieru jabłkowego fortyfikowanego patuliną.

artykuły żywnościowe patulina metoda chromatografii cieczowej sok jabłkowy
© 2023 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: KOHA