BPK logo

Biblioteka

Politechniki Koszalińskiej

Artykuły żywnościowe : oznaczanie patuliny w klarownym i w mętnym soku jabłkowym oraz w przecierze jabłkowym : metoda HPLC z oczyszczaniem za pomocą ekstrakcji ciecz-ciecz.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Polish Publication details: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2005.Edition: Zatwierdzono: 2005.04.22Other title:
  • PN-EN 14177:2005
  • Oznaczanie patuliny w klarownym i w mętnym soku jabłkowym oraz w przecierze jabłkowym
Subject(s): Other classification:
  • ICS 67.080.10
  • ICS 67.160.20
Online resources: Summary: Dotyczy metody oznaczania zawartości patuliny w sokach jabłkowych i przecierze jabłkowym za pomocą wysokosprawnej chromatografii cieczowej (HPLC). Metoda została poddana walidacji podczas oznaczania patuliny w naturalnie zanieczyszczonych próbkach oraz próbkach klarownego soku jabłkowego fortyfikowanego patuliną, próbkach mętnego soku jabłkowego i przecieru jabłkowego fortyfikowanego patuliną.
List(s) this item appears in: Technologia żywności i żywienia
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Call number Status Date due Barcode Item holds
Standard Standard Biblioteka Politechniki Koszalińskiej Czytelnia BG PN-EN 14177 Tylko na miejscu PNS3489
Total holds: 0

Wprowadza: EN 14177:2003

Zastępuje: PN-EN 14177:2004 (U)

Dotyczy metody oznaczania zawartości patuliny w sokach jabłkowych i przecierze jabłkowym za pomocą wysokosprawnej chromatografii cieczowej (HPLC). Metoda została poddana walidacji podczas oznaczania patuliny w naturalnie zanieczyszczonych próbkach oraz próbkach klarownego soku jabłkowego fortyfikowanego patuliną, próbkach mętnego soku jabłkowego i przecieru jabłkowego fortyfikowanego patuliną.

© 2023 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: KOHA