Zioła i przyprawy : przygotowanie zmielonej próbki do analizy.
Zioła i przyprawy : przygotowanie zmielonej próbki do analizy.
- Zatwierdzono: 1999.12.30
- Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 1999.
Przygotowanie zmielonej próbki do analizy
PN-ISO 2825:1999
Wprowadza: ISO 2825:1981
Podstawą tej metody jest próbka laboratoryjna otrzymana za pomocą metody określonej w ISO 948. Zasada postępowania polega na zmieleniu próbki laboratoryjnej, uprzednio wymieszanej w celu otrzymania cząstek o wymiarach określonych w normie międzynarodowej w zależności od rodzaju ziela lub przyprawy, lub jeżeli nie określono wymiarów cząsteczek, zmielić tak, aby otrzymać cząstki o wymiarach około 1 mm.
produkty żywnościowe zioła przyprawy
Przygotowanie zmielonej próbki do analizy
PN-ISO 2825:1999
Wprowadza: ISO 2825:1981
Podstawą tej metody jest próbka laboratoryjna otrzymana za pomocą metody określonej w ISO 948. Zasada postępowania polega na zmieleniu próbki laboratoryjnej, uprzednio wymieszanej w celu otrzymania cząstek o wymiarach określonych w normie międzynarodowej w zależności od rodzaju ziela lub przyprawy, lub jeżeli nie określono wymiarów cząsteczek, zmielić tak, aby otrzymać cząstki o wymiarach około 1 mm.
produkty żywnościowe zioła przyprawy