BPK logo

Biblioteka

Politechniki Koszalińskiej

Zioła i przyprawy : przygotowanie zmielonej próbki do analizy.

Zioła i przyprawy : przygotowanie zmielonej próbki do analizy. - Zatwierdzono: 1999.12.30 - Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 1999.


Przygotowanie zmielonej próbki do analizy
PN-ISO 2825:1999

Wprowadza: ISO 2825:1981

Podstawą tej metody jest próbka laboratoryjna otrzymana za pomocą metody określonej w ISO 948. Zasada postępowania polega na zmieleniu próbki laboratoryjnej, uprzednio wymieszanej w celu otrzymania cząstek o wymiarach określonych w normie międzynarodowej w zależności od rodzaju ziela lub przyprawy, lub jeżeli nie określono wymiarów cząsteczek, zmielić tak, aby otrzymać cząstki o wymiarach około 1 mm.

produkty żywnościowe zioła przyprawy
© 2023 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: KOHA