BPK logo

Biblioteka

Politechniki Koszalińskiej

Zioła i przyprawy : przygotowanie zmielonej próbki do analizy.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Polish Publication details: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 1999.Edition: Zatwierdzono: 1999.12.30Other title:
  • Przygotowanie zmielonej próbki do analizy
  • PN-ISO 2825:1999
Subject(s): Other classification:
  • ICS 67.220.10
Online resources: Summary: Podstawą tej metody jest próbka laboratoryjna otrzymana za pomocą metody określonej w ISO 948. Zasada postępowania polega na zmieleniu próbki laboratoryjnej, uprzednio wymieszanej w celu otrzymania cząstek o wymiarach określonych w normie międzynarodowej w zależności od rodzaju ziela lub przyprawy, lub jeżeli nie określono wymiarów cząsteczek, zmielić tak, aby otrzymać cząstki o wymiarach około 1 mm.
List(s) this item appears in: Technologia żywności i żywienia
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Call number Status Date due Barcode Item holds
Standard Standard Biblioteka Politechniki Koszalińskiej Czytelnia BG PN-ISO 2825 Tylko na miejscu PNS1374
Total holds: 0

Wprowadza: ISO 2825:1981

Podstawą tej metody jest próbka laboratoryjna otrzymana za pomocą metody określonej w ISO 948. Zasada postępowania polega na zmieleniu próbki laboratoryjnej, uprzednio wymieszanej w celu otrzymania cząstek o wymiarach określonych w normie międzynarodowej w zależności od rodzaju ziela lub przyprawy, lub jeżeli nie określono wymiarów cząsteczek, zmielić tak, aby otrzymać cząstki o wymiarach około 1 mm.

© 2023 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: KOHA