Zioła i przyprawy : przygotowanie zmielonej próbki do analizy.
Material type: TextLanguage: Polish Publication details: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 1999.Edition: Zatwierdzono: 1999.12.30Other title:- Przygotowanie zmielonej próbki do analizy
- PN-ISO 2825:1999
- ICS 67.220.10
Item type | Current library | Call number | Status | Date due | Barcode | Item holds | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Standard | Biblioteka Politechniki Koszalińskiej Czytelnia BG | PN-ISO 2825 | Tylko na miejscu | PNS1374 |
Wprowadza: ISO 2825:1981
Podstawą tej metody jest próbka laboratoryjna otrzymana za pomocą metody określonej w ISO 948. Zasada postępowania polega na zmieleniu próbki laboratoryjnej, uprzednio wymieszanej w celu otrzymania cząstek o wymiarach określonych w normie międzynarodowej w zależności od rodzaju ziela lub przyprawy, lub jeżeli nie określono wymiarów cząsteczek, zmielić tak, aby otrzymać cząstki o wymiarach około 1 mm.