Artykuły żywnościowe : Oznaczanie zawartości azotanów i/lub azotynów. Cz. 2, Oznaczanie zawartości azotanów w warzywach i przetworach warzywnych metodą HPLC/IC.
Material type: TextLanguage: Polish Publication details: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2001.Edition: Zatwierdzono: 2001.04.30Other title:- PN-EN 12014-2
- ICS 67.080.20
Item type | Current library | Call number | Status | Date due | Barcode | Item holds | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Standard | Biblioteka Politechniki Koszalińskiej Czytelnia BG | PN-EN 12014-2 | Tylko na miejscu | PNS5994 |
Total holds: 0
Wprowadza: EN 12014-2:1997
Opisano metodę jonowymiennej (IC) wysokosprawnej chromatografii cieczowej (HPLC) oznaczania zawartości azotanów w warzywach i przetworach warzywnych. Metoda ta może być stosowana do oznaczania zawartości azotanów w zakresie stężeń od 50 mg/kg do 3000 mg/kg.