Artykuły żywnościowe : Oznaczanie zawartości azotanów i/lub azotynów. Cz. 2, Oznaczanie zawartości azotanów w warzywach i przetworach warzywnych metodą HPLC/IC.
Artykuły żywnościowe : Oznaczanie zawartości azotanów i/lub azotynów. Cz. 2, Oznaczanie zawartości azotanów w warzywach i przetworach warzywnych metodą HPLC/IC.
- Zatwierdzono: 2001.04.30
- Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2001.
PN-EN 12014-2
Wprowadza: EN 12014-2:1997
Opisano metodę jonowymiennej (IC) wysokosprawnej chromatografii cieczowej (HPLC) oznaczania zawartości azotanów w warzywach i przetworach warzywnych. Metoda ta może być stosowana do oznaczania zawartości azotanów w zakresie stężeń od 50 mg/kg do 3000 mg/kg.
produkty żywnościowe warzywa analiza chemiczna oznaczanie zawartości azotany azotyny wysokosprawna chromatografia cieczowa
PN-EN 12014-2
Wprowadza: EN 12014-2:1997
Opisano metodę jonowymiennej (IC) wysokosprawnej chromatografii cieczowej (HPLC) oznaczania zawartości azotanów w warzywach i przetworach warzywnych. Metoda ta może być stosowana do oznaczania zawartości azotanów w zakresie stężeń od 50 mg/kg do 3000 mg/kg.
produkty żywnościowe warzywa analiza chemiczna oznaczanie zawartości azotany azotyny wysokosprawna chromatografia cieczowa