MARC details
000 -ETYKIETA REKORDU |
podpole kontrolne o stałej długości |
02416nam a2200613 i 4500 |
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU |
pole kontrolne |
86633 |
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO REKORDU |
podpole kontrolne |
KOSZ 005 |
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU |
podpole kontrolne |
20211029144639.0 |
008 - POLE O STAŁEJ DŁUGOŚCI - DANE KONTROLNE |
podpole kontrolne o stałej długości |
180711s2017 pl ao f 000 0 pol |
015 ## - NUMER BIBLIOGRAFII NARODOWEJ |
Numer bibliografii narodowej |
PB 2017/26692 |
020 ## - MIĘDZYNARODOWY ZNORMALIZOWANY NUMER KSIĄŻKI - ISBN |
ISBN |
9788301194307 |
040 ## - ŹRÓDŁO KATALOGOWANIA |
Instytucja, która sporządziła opis |
WA N |
Instytucja, która utworzyła rekord |
WA N |
Instytucja, która dokonała modyfikacji |
KOSZ 005/RW |
041 1# - KOD JĘZYKA |
Kod języka tekstu |
pol |
Kod języka oryginału |
eng |
046 ## - DATY KODOWANE |
Pojedyncza data lub początek okresu powstania dzieła lub zbioru dzieł |
2015 |
080 ## - UNIWERSALNA KLASYFIKACJA DZIESIĘTNA - UKD |
UKD |
579.67 |
245 00 - TYTUŁ/ODPOWIEDZIALNOŚĆ |
Tytuł |
Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności / |
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności |
Pasqualina Laganà, Gabriella Caruso, Caterina Barone, Giorgia Caruso, Salvatore Parisi, Lucia Melcarne, Francesco Mazzù, Antonino Santi Delia ; [przekład Agnieszka Błaszczak]. |
246 1# - WARIANT TYTUŁU |
Treść wyrażenia wprowadzającego |
Tytuł oryginału: |
Tytuł |
Microbial toxins and related contamination in the food industry, |
Numeracja zeszytu |
2015. |
260 ## - STREFA ADRESU WYDAWNICZEGO |
Miejsce wydania |
Warszawa : |
Nazwa wydawcy/dystrybutora |
Wydawnictwo Naukowe PWN, |
Data publikacji, dystrybucji/powstania dokumentu |
copyright 2017. |
300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO |
Objętość |
113, [1] strona : |
Inne cechy fizyczne |
ilustracje, fotografie ; |
Rozmiary |
24 cm. |
336 ## - TYP ZAWARTOŚCI |
Termin opisujący typ zawartości |
Tekst |
Kod określający zawartość |
Tekst |
Źródło (terminu i kodu) |
rdacontent |
337 ## - TYP MEDIÓW |
Tryb odtwarzania |
Bez urządzenia pośredniczącego |
Kod typu mediów |
n |
Źródło (terminu i kodu) |
rdamedia |
338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA |
Hasło opisujące typ nośnika |
Wolumin |
Kod typu nośnika |
nc |
Źródło (terminu i kodu) |
rdacarrier |
380 ## - FORMA I TYP PUBLIKACJI |
Forma i typ publikacji |
Książki |
380 ## - FORMA I TYP PUBLIKACJI |
Forma i typ publikacji |
Publikacje fachowe |
380 ## - FORMA I TYP PUBLIKACJI |
Forma i typ publikacji |
Publikacje naukowe |
385 ## - ODBIORCA |
Odbiorca |
Chemicy |
385 ## - ODBIORCA |
Odbiorca |
Mikrobiolodzy |
385 ## - ODBIORCA |
Odbiorca |
Technolodzy żywności |
385 ## - ODBIORCA |
Odbiorca |
Weterynarze |
388 1# - CZAS POWSTANIA |
Czas powstania |
2001- |
504 ## - UWAGA DOTYCZACA BIBLIOGRAFII |
Informacje o bibliografii |
Bibliografia, netografia przy rozdziałach. |
521 8# - UWAGA DOTYCZĄCA PRZEZNACZENIA CZYTELNICZEGO |
Przeznaczenie czytelnicze |
Dla chemików, mikrobiologów, technologów żywności, przedstawicieli zawodów medycznych oraz weterynarzy. |
650 #4 - HASŁO PRZEDMIOTOWE W FORMIE NAZWY OGÓLNEJ LUB JEDNOSTKOWEJ |
Nazwa ogólna lub geograficzna |
Żywność |
650 #4 - HASŁO PRZEDMIOTOWE W FORMIE NAZWY OGÓLNEJ LUB JEDNOSTKOWEJ |
Nazwa ogólna lub geograficzna |
Mikrobiologia |
650 #4 - HASŁO PRZEDMIOTOWE W FORMIE NAZWY OGÓLNEJ LUB JEDNOSTKOWEJ |
Nazwa ogólna lub geograficzna |
Jakość żywności |
650 #4 - HASŁO PRZEDMIOTOWE W FORMIE NAZWY OGÓLNEJ LUB JEDNOSTKOWEJ |
Nazwa ogólna lub geograficzna |
Pałeczki okrężnicy |
650 #4 - HASŁO PRZEDMIOTOWE W FORMIE NAZWY OGÓLNEJ LUB JEDNOSTKOWEJ |
Nazwa ogólna lub geograficzna |
Toksyny i antytoksyny |
655 #4 - TERMIN INDEKSOWY - OKREŚLENIE RODZAJU/FORMY DOKUMENTU |
Określnie rodzaju/formy dokumentu |
Praca zbiorowa |
658 ## - TERMIN INDEKSOWY - PRZEDMIOT PROGRAMU NAUCZANIA |
Główny przedmiot programu nauczania |
Biologia |
658 ## - TERMIN INDEKSOWY - PRZEDMIOT PROGRAMU NAUCZANIA |
Główny przedmiot programu nauczania |
Rolnictwo i leśnictwo |
650 #4 - HASŁO PRZEDMIOTOWE W FORMIE NAZWY OGÓLNEJ LUB JEDNOSTKOWEJ |
Nazwa ogólna lub geograficzna |
Biofilmy |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Laganà, Pasqualina. |
Określenie związku między hasłem a opisywanym materiałem |
Autor. |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Caruso, Gabriella. |
Określenie związku między hasłem a opisywanym materiałem |
Autor. |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Melcarne, Lucia. |
Określenie związku między hasłem a opisywanym materiałem |
Autor. |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Mazzù, Francesco. |
Określenie związku między hasłem a opisywanym materiałem |
Autor. |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Delia, Antonino Santi |
Daty związane z nazwą |
(1945- ). |
Określenie związku między hasłem a opisywanym materiałem |
Autor. |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Błaszczak, Agnieszka |
Dopowiedzenie |
(tłumacz) |
Określenie związku między hasłem a opisywanym materiałem |
Tłumaczenie |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Barone, Caterina |
Określenie związku między hasłem a opisywanym materiałem |
Autor |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Caruso, Giorgia |
Określenie związku między hasłem a opisywanym materiałem |
Autor |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Parisi, Salvatore |
Daty związane z nazwą |
(1970- ) |
Określenie związku między hasłem a opisywanym materiałem |
Autor |
710 2# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO |
Nazwa ciała zbiorowego lub jednostki geograficznej |
Wydawnictwo Naukowe PWN |
Kod określenia powiązania |
pbl. |
856 ## - LOKALIZACJA I DOSTĘP DO ELEKTRONICZNYCH DOKUMENTÓW ZDALNYCH |
Link (URL) |
http://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=86633 |
Tekst linku |
Katalog online BPK |
942 ## - HASŁO DODATKOWE - ELEMENTY(KOHA) |
Schemat klasyfikacji |
Uniwersalna Klasyfikacja Dziesiętna |
Typ dokumentu |
Book |