BPK logo

Biblioteka

Politechniki Koszalińskiej

Artykuły żywnościowe : (Record no. 68106)

MARC details
000 -ETYKIETA REKORDU
podpole kontrolne o stałej długości 01620nam a2200325 i 4500
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU
podpole kontrolne normy2006
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO REKORDU
podpole kontrolne BPK
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU
podpole kontrolne 20200803092749.0
008 - POLE O STAŁEJ DŁUGOŚCI - DANE KONTROLNE
podpole kontrolne o stałej długości 121231s pl a f u |000 0 pol
040 ## - ŹRÓDŁO KATALOGOWANIA
Instytucja, która utworzyła rekord BPK
041 ## - KOD JĘZYKA
Kod języka tekstu pol
084 ## - NUMER INNEJ KLASYFIKACJI
Numer klasyfikacji ICS 67.040
245 ## - TYTUŁ/ODPOWIEDZIALNOŚĆ
Tytuł Artykuły żywnościowe :
Ciąg dalszy tytułu wykrywanie napromieniania żywności zawierającej tłuszcze : analiza 2-alkilocyklobutanonów metodą chromatografii gazowej połączonej ze spektrometrią mas.
246 ## - WARIANT TYTUŁU
Tytuł PN-EN 1785:2007
250 ## - STREFA WYDANIA
Oznaczenie wydania Zatwierdzono: 2007.07.13
260 ## - STREFA ADRESU WYDAWNICZEGO
Miejsce wydania Warszawa :
Nazwa wydawcy/dystrybutora Polski Komitet Normalizacyjny,
Data publikacji, dystrybucji/powstania dokumentu 2007.
500 ## - UWAGI OGÓLNE
Tekst uwagi Wprowadza: EN 1785:2003
500 ## - UWAGI OGÓLNE
Tekst uwagi Zastępuje: PN-EN 1785:2004 (U)
520 ## - UWAGA DOTYCZĄCA TREŚCI DOKUMENTU
Analiza dokumentacyjna, adnotacja itp. Opisano metodę wykrywania obróbki radiacyjnej żywności zawierającej tłuszcze, polegającą na oznaczaniu indukowanych radiacyjnie 2-alkilocyklobutanonów po uprzednim rozdzieleniu ich metodą chromatografii gazowej metodą spektrometrii mas. Metodę sprawdzono w badaniach laboratoryjnych surowego kurczaka, wieprzowiny płynnego całego jaja, łososia, i sera camembert. Inne badania wykazały, że metoda może być stosowana do badania różnego rodzaju żywności.
653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA
Termin indeksowy artykuły żywnościowe
653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA
Termin indeksowy napromieniane artykuły żywnościowe
653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA
Termin indeksowy promieniowanie jonizujące
653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA
Termin indeksowy analiza żywności
653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA
Termin indeksowy chromatografia gazowa
710 ## - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO
Nazwa ciała zbiorowego lub jednostki geograficznej KT nr 235 ds. Analizy Żywności
780 02 - TYTUŁ POPRZEDNI
Tytuł PN-EN 1785:2004 (U)
856 ## - LOKALIZACJA I DOSTĘP DO ELEKTRONICZNYCH DOKUMENTÓW ZDALNYCH
Link (URL) http://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=68106
Tekst linku Katalog online BPK
942 ## - HASŁO DODATKOWE - ELEMENTY(KOHA)
Typ dokumentu Standard
998 ## - DANE OPRACOWANIA
Inicjały katalogującego eg
Data 2017
Holdings
Wycofany Status Uszkodzony Dostępność Lokalizacja stała Lokalizacja bieżąca Miejsce przechowywania Data nabycia Źródło nabycia Sygnatura Kod kreskowy Cena obowiązuje od Typ dokumentu
      Tylko na miejscu Biblioteka Politechniki Koszalińskiej Biblioteka Politechniki Koszalińskiej Czytelnia BG 02.02.2013 KS/000/00 PN-EN 1785 PNS5799 02.02.2013 Standard
© 2023 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: KOHA