Artykuły żywnościowe : (Record no. 68106)
[ view plain ]
000 -ETYKIETA REKORDU | |
---|---|
podpole kontrolne o stałej długości | 01620nam a2200325 i 4500 |
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU | |
podpole kontrolne | normy2006 |
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO REKORDU | |
podpole kontrolne | BPK |
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU | |
podpole kontrolne | 20200803092749.0 |
008 - POLE O STAŁEJ DŁUGOŚCI - DANE KONTROLNE | |
podpole kontrolne o stałej długości | 121231s pl a f u |000 0 pol |
040 ## - ŹRÓDŁO KATALOGOWANIA | |
Instytucja, która utworzyła rekord | BPK |
041 ## - KOD JĘZYKA | |
Kod języka tekstu | pol |
084 ## - NUMER INNEJ KLASYFIKACJI | |
Numer klasyfikacji | ICS 67.040 |
245 ## - TYTUŁ/ODPOWIEDZIALNOŚĆ | |
Tytuł | Artykuły żywnościowe : |
Ciąg dalszy tytułu | wykrywanie napromieniania żywności zawierającej tłuszcze : analiza 2-alkilocyklobutanonów metodą chromatografii gazowej połączonej ze spektrometrią mas. |
246 ## - WARIANT TYTUŁU | |
Tytuł | PN-EN 1785:2007 |
250 ## - STREFA WYDANIA | |
Oznaczenie wydania | Zatwierdzono: 2007.07.13 |
260 ## - STREFA ADRESU WYDAWNICZEGO | |
Miejsce wydania | Warszawa : |
Nazwa wydawcy/dystrybutora | Polski Komitet Normalizacyjny, |
Data publikacji, dystrybucji/powstania dokumentu | 2007. |
500 ## - UWAGI OGÓLNE | |
Tekst uwagi | Wprowadza: EN 1785:2003 |
500 ## - UWAGI OGÓLNE | |
Tekst uwagi | Zastępuje: PN-EN 1785:2004 (U) |
520 ## - UWAGA DOTYCZĄCA TREŚCI DOKUMENTU | |
Analiza dokumentacyjna, adnotacja itp. | Opisano metodę wykrywania obróbki radiacyjnej żywności zawierającej tłuszcze, polegającą na oznaczaniu indukowanych radiacyjnie 2-alkilocyklobutanonów po uprzednim rozdzieleniu ich metodą chromatografii gazowej metodą spektrometrii mas. Metodę sprawdzono w badaniach laboratoryjnych surowego kurczaka, wieprzowiny płynnego całego jaja, łososia, i sera camembert. Inne badania wykazały, że metoda może być stosowana do badania różnego rodzaju żywności. |
653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA | |
Termin indeksowy | artykuły żywnościowe |
653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA | |
Termin indeksowy | napromieniane artykuły żywnościowe |
653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA | |
Termin indeksowy | promieniowanie jonizujące |
653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA | |
Termin indeksowy | analiza żywności |
653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA | |
Termin indeksowy | chromatografia gazowa |
710 ## - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO | |
Nazwa ciała zbiorowego lub jednostki geograficznej | KT nr 235 ds. Analizy Żywności |
780 02 - TYTUŁ POPRZEDNI | |
Tytuł | PN-EN 1785:2004 (U) |
856 ## - LOKALIZACJA I DOSTĘP DO ELEKTRONICZNYCH DOKUMENTÓW ZDALNYCH | |
Link (URL) | http://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=68106 |
Tekst linku | Katalog online BPK |
942 ## - HASŁO DODATKOWE - ELEMENTY(KOHA) | |
Typ dokumentu | Standard |
998 ## - DANE OPRACOWANIA | |
Inicjały katalogującego | eg |
Data | 2017 |
Wycofany | Status | Uszkodzony | Dostępność | Lokalizacja stała | Lokalizacja bieżąca | Miejsce przechowywania | Data nabycia | Źródło nabycia | Sygnatura | Kod kreskowy | Cena obowiązuje od | Typ dokumentu |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Tylko na miejscu | Biblioteka Politechniki Koszalińskiej | Biblioteka Politechniki Koszalińskiej | Czytelnia BG | 02.02.2013 | KS/000/00 | PN-EN 1785 | PNS5799 | 02.02.2013 | Standard |