BPK logo

Biblioteka

Politechniki Koszalińskiej

Artykuły żywnościowe : wykrywanie napromieniania żywności zawierającej tłuszcze : analiza 2-alkilocyklobutanonów metodą chromatografii gazowej połączonej ze spektrometrią mas.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Polish Publication details: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2007.Edition: Zatwierdzono: 2007.07.13Other title:
  • PN-EN 1785:2007
Subject(s): Other classification:
  • ICS 67.040
Online resources: Summary: Opisano metodę wykrywania obróbki radiacyjnej żywności zawierającej tłuszcze, polegającą na oznaczaniu indukowanych radiacyjnie 2-alkilocyklobutanonów po uprzednim rozdzieleniu ich metodą chromatografii gazowej metodą spektrometrii mas. Metodę sprawdzono w badaniach laboratoryjnych surowego kurczaka, wieprzowiny płynnego całego jaja, łososia, i sera camembert. Inne badania wykazały, że metoda może być stosowana do badania różnego rodzaju żywności.Supersedes: PN-EN 1785:2004 (U)
List(s) this item appears in: Technologia żywności i żywienia
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Call number Status Date due Barcode Item holds
Standard Standard Biblioteka Politechniki Koszalińskiej Czytelnia BG PN-EN 1785 Tylko na miejscu PNS5799
Total holds: 0

Wprowadza: EN 1785:2003

Zastępuje: PN-EN 1785:2004 (U)

Opisano metodę wykrywania obróbki radiacyjnej żywności zawierającej tłuszcze, polegającą na oznaczaniu indukowanych radiacyjnie 2-alkilocyklobutanonów po uprzednim rozdzieleniu ich metodą chromatografii gazowej metodą spektrometrii mas. Metodę sprawdzono w badaniach laboratoryjnych surowego kurczaka, wieprzowiny płynnego całego jaja, łososia, i sera camembert. Inne badania wykazały, że metoda może być stosowana do badania różnego rodzaju żywności.

© 2023 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: KOHA