Wpływ procesu odwadniania osmotycznego i rozmrażania śliwek na wybrane wskaźniki jakości produktu : rozprawa doktorska / Agnieszka Plawgo ; Politechnika Koszalińska. Wydział Mechaniczny. Katedra Biochemii i Biotechnologii.
Material type: TextLanguage: Polish Summary language: English Publication details: Koszalin : [s.n.], 2012.Description: 128 stron : ilustracje ; 30 cm + 2 recenzjeContent type:- Tekst
- Bez urządzenia pośredniczącego
- Wolumin
Item type | Current library | Call number | Status | Date due | Barcode | Item holds | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Doctor's thesis | Biblioteka Politechniki Koszalińskiej Informatorium | RD 173 | Tylko na miejscu | 09040717 |
Rozprawa doktorska. Politechnika Koszalińska. 2012.
Bibliografia na stronach 109-123.
Dostępne online na zasadzie licencji Creative Commons wersja BY-NC 4.0.
Praca jest kontynuacją badań nad możliwością wykorzystania komory próżniowo-parowej z zewnętrznym generatorem pary w procesie rozmrażania śliwek. W dysertacji przedstawiono aktualny stan wiedzy w zakresie odwadniania osmotycznego, metody dehydrofreezing oraz rozmrażania, ze szczególnym uwzględnieniem surowców roślinnych. Przedstawiono korzyści i problemy wynikające z rozwiązania zadania polioptymalizacyjnego.
Streszczenie w języku polskim i angielskim.