BPK logo

Biblioteka

Politechniki Koszalińskiej

Wpływ procesu odwadniania osmotycznego i rozmrażania śliwek na wybrane wskaźniki jakości produktu : rozprawa doktorska / Agnieszka Plawgo ; Politechnika Koszalińska. Wydział Mechaniczny. Katedra Biochemii i Biotechnologii.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Polish Summary language: English Publication details: Koszalin : [s.n.], 2012.Description: 128 stron : ilustracje ; 30 cm + 2 recenzjeContent type:
  • Tekst
Media type:
  • Bez urządzenia pośredniczącego
Carrier type:
  • Wolumin
Subject(s): Genre/Form: Online resources: Dissertation note: Rozprawa doktorska. Politechnika Koszalińska. 2012. Summary: Praca jest kontynuacją badań nad możliwością wykorzystania komory próżniowo-parowej z zewnętrznym generatorem pary w procesie rozmrażania śliwek. W dysertacji przedstawiono aktualny stan wiedzy w zakresie odwadniania osmotycznego, metody dehydrofreezing oraz rozmrażania, ze szczególnym uwzględnieniem surowców roślinnych. Przedstawiono korzyści i problemy wynikające z rozwiązania zadania polioptymalizacyjnego.
List(s) this item appears in: Technologia żywności i żywienia | Analityka / bioanalityka chemiczna
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Call number Status Date due Barcode Item holds
Doctor's thesis Doctor's thesis Biblioteka Politechniki Koszalińskiej Informatorium RD 173 Tylko na miejscu 09040717
Total holds: 0

Rozprawa doktorska. Politechnika Koszalińska. 2012.

Bibliografia na stronach 109-123.

Dostępne online na zasadzie licencji Creative Commons wersja BY-NC 4.0.

Praca jest kontynuacją badań nad możliwością wykorzystania komory próżniowo-parowej z zewnętrznym generatorem pary w procesie rozmrażania śliwek. W dysertacji przedstawiono aktualny stan wiedzy w zakresie odwadniania osmotycznego, metody dehydrofreezing oraz rozmrażania, ze szczególnym uwzględnieniem surowców roślinnych. Przedstawiono korzyści i problemy wynikające z rozwiązania zadania polioptymalizacyjnego.

Streszczenie w języku polskim i angielskim.

© 2023 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: KOHA