Wpływ procesu odwadniania osmotycznego i rozmrażania śliwek na wybrane wskaźniki jakości produktu : rozprawa doktorska / Agnieszka Plawgo ; Politechnika Koszalińska. Wydział Mechaniczny. Katedra Biochemii i Biotechnologii.
Rodzaj materiału:
- Tekst
- Bez urządzenia pośredniczącego
- Wolumin
Typ dokumentu | Obecna biblioteka | Lokalizacja | Sygnatura | Status | Termin zwrotu | Kod kreskowy | Zamówienia | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
![]() |
Biblioteka Politechniki Koszalińskiej | Informatorium | RD 173 | Tylko na miejscu | 09040717 |
Liczba zamówień: 0
Rozprawa doktorska. Politechnika Koszalińska. 2012.
Bibliografia na stronach 109-123.
Dostępne online na zasadzie licencji Creative Commons wersja BY-NC 4.0.
Praca jest kontynuacją badań nad możliwością wykorzystania komory próżniowo-parowej z zewnętrznym generatorem pary w procesie rozmrażania śliwek. W dysertacji przedstawiono aktualny stan wiedzy w zakresie odwadniania osmotycznego, metody dehydrofreezing oraz rozmrażania, ze szczególnym uwzględnieniem surowców roślinnych. Przedstawiono korzyści i problemy wynikające z rozwiązania zadania polioptymalizacyjnego.
Streszczenie w języku polskim i angielskim.