Mrożone owoce i warzywa : terminologia.
Rodzaj materiału:
TekstJęzyk: polski Szczegóły wydania: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 1997.Wydanie: Zatwierdzono: 1997.12.24Inny tytuł: - PN-A-75054:1997
- ICS 67.080.00
- ICS 01.040.67
| Typ dokumentu | Obecna biblioteka | Lokalizacja | Sygnatura | Status | Termin zwrotu | Kod kreskowy | Zamówienia | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Norma
|
Biblioteka Politechniki Koszalińskiej | Czytelnia BG | PN-A-75054 | Tylko na miejscu | PNS7228 |
Liczba zamówień: 0
Podano terminy dotyczące zamrożonych owoców i warzyw, które są stosowane w normach wyrobu. Podano 42 terminy i ich definicje dotyczące owoców i warzyw (36), opakowań (3), zanieczyszczeń (3). Podano terminy w języku angielskim. Zamieszczono indeks alfabetyczny terminów polskich i angielskich. W załączniku informacyjnym A podano podział mrożonych owoców, przecierów, kremogenów, owoców homogenizowanych oraz warzyw według rodzaju produktu, formy obróbki surowca i sposobu zamrażania.
