Logo BPK

Biblioteka

Politechniki Koszalińskiej

Widok standardowy Widok MARC Widok ISBD

Mrożone owoce i warzywa : terminologia.

Współtwórca(-y): Rodzaj materiału: TekstTekstJęzyk: polski Szczegóły wydania: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 1997.Wydanie: Zatwierdzono: 1997.12.24Inny tytuł:
  • PN-A-75054:1997
Tematy: Inna klasyfikacja:
  • ICS 67.080.00
  • ICS 01.040.67
Zasoby online: Streszczenie: Podano terminy dotyczące zamrożonych owoców i warzyw, które są stosowane w normach wyrobu. Podano 42 terminy i ich definicje dotyczące owoców i warzyw (36), opakowań (3), zanieczyszczeń (3). Podano terminy w języku angielskim. Zamieszczono indeks alfabetyczny terminów polskich i angielskich. W załączniku informacyjnym A podano podział mrożonych owoców, przecierów, kremogenów, owoców homogenizowanych oraz warzyw według rodzaju produktu, formy obróbki surowca i sposobu zamrażania.
Listy, na których występuje ta pozycja: Technologia żywności i żywienia
Twoja ocena
    średnia ocena: 0.0 (0 głosów)
Egzemplarze
Typ dokumentu Obecna biblioteka Lokalizacja Sygnatura Status Termin zwrotu Kod kreskowy Zamówienia
Norma Norma Biblioteka Politechniki Koszalińskiej Czytelnia BG PN-A-75054 Tylko na miejscu PNS7228
Liczba zamówień: 0

Podano terminy dotyczące zamrożonych owoców i warzyw, które są stosowane w normach wyrobu. Podano 42 terminy i ich definicje dotyczące owoców i warzyw (36), opakowań (3), zanieczyszczeń (3). Podano terminy w języku angielskim. Zamieszczono indeks alfabetyczny terminów polskich i angielskich. W załączniku informacyjnym A podano podział mrożonych owoców, przecierów, kremogenów, owoców homogenizowanych oraz warzyw według rodzaju produktu, formy obróbki surowca i sposobu zamrażania.

© 2023 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: KOHA