Mrożone owoce i warzywa : terminologia.
Mrożone owoce i warzywa : terminologia.
- Zatwierdzono: 1997.12.24
- Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 1997.
PN-A-75054:1997
Podano terminy dotyczące zamrożonych owoców i warzyw, które są stosowane w normach wyrobu. Podano 42 terminy i ich definicje dotyczące owoców i warzyw (36), opakowań (3), zanieczyszczeń (3). Podano terminy w języku angielskim. Zamieszczono indeks alfabetyczny terminów polskich i angielskich. W załączniku informacyjnym A podano podział mrożonych owoców, przecierów, kremogenów, owoców homogenizowanych oraz warzyw według rodzaju produktu, formy obróbki surowca i sposobu zamrażania.
produkty mrożone owoce warzywa
PN-A-75054:1997
Podano terminy dotyczące zamrożonych owoców i warzyw, które są stosowane w normach wyrobu. Podano 42 terminy i ich definicje dotyczące owoców i warzyw (36), opakowań (3), zanieczyszczeń (3). Podano terminy w języku angielskim. Zamieszczono indeks alfabetyczny terminów polskich i angielskich. W załączniku informacyjnym A podano podział mrożonych owoców, przecierów, kremogenów, owoców homogenizowanych oraz warzyw według rodzaju produktu, formy obróbki surowca i sposobu zamrażania.
produkty mrożone owoce warzywa
