Artykuły żywnościowe : (Record no. 69610)
[ view plain ]
000 -ETYKIETA REKORDU | |
---|---|
podpole kontrolne o stałej długości | 01609nam a2200337 i 4500 |
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU | |
podpole kontrolne | normy2007 |
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO REKORDU | |
podpole kontrolne | BPK |
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU | |
podpole kontrolne | 20200803122030.0 |
008 - POLE O STAŁEJ DŁUGOŚCI - DANE KONTROLNE | |
podpole kontrolne o stałej długości | 121231s pl a f u |000 0 pol |
040 ## - ŹRÓDŁO KATALOGOWANIA | |
Instytucja, która utworzyła rekord | BPK |
041 ## - KOD JĘZYKA | |
Kod języka tekstu | pol |
084 ## - NUMER INNEJ KLASYFIKACJI | |
Numer klasyfikacji | ICS 67.120.30 |
245 ## - TYTUŁ/ODPOWIEDZIALNOŚĆ | |
Tytuł | Artykuły żywnościowe : |
Ciąg dalszy tytułu | oznaczanie zawartości saksytoksyny i dc-saksytoksyny w małżach : metoda HPLC z uzyskiwaniem pochodnej z nadtlenkiem lub nadjodanem przed rozdziałem na kolumnie. |
246 ## - WARIANT TYTUŁU | |
Tytuł | PN-EN 14526:2006 |
250 ## - STREFA WYDANIA | |
Oznaczenie wydania | Zatwierdzono: 2006.11.02 |
260 ## - STREFA ADRESU WYDAWNICZEGO | |
Miejsce wydania | Warszawa : |
Nazwa wydawcy/dystrybutora | Polski Komitet Normalizacyjny, |
Data publikacji, dystrybucji/powstania dokumentu | 2006. |
500 ## - UWAGI OGÓLNE | |
Tekst uwagi | Wprowadza: EN 14526:2004 |
500 ## - UWAGI OGÓLNE | |
Tekst uwagi | Zastępuje: PN-EN 14526:2005 (U) |
520 ## - UWAGA DOTYCZĄCA TREŚCI DOKUMENTU | |
Analiza dokumentacyjna, adnotacja itp. | Określono metodę ilościowego oznaczania saksytoksyny (STX) i dekarbamoilo saksytoksyny (dc-STX) w omułkach jadalnych. Może ona być również stosowana do innych skorupiaków, na przykład przegrzebków. Granica wykrywalności metody (sygnał/szumy = 10) wynosi 0,006 mg/kg dla saksytoksyny i 0,02 mg/kg dla dc-saksytoksyny w mięsie omułka jadalnego. Metodę sprawdzono dla saksytoksyny na poziomie 0,4 mg/kg i na poziomach 0,5 mg/kg oraz 1,6 mg/kg dla dc-saksytoksyny. |
653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA | |
Termin indeksowy | produkty żywnościowe |
653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA | |
Termin indeksowy | owoce morza |
653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA | |
Termin indeksowy | małże |
653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA | |
Termin indeksowy | skorupiaki |
653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA | |
Termin indeksowy | analiza chemiczna |
653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA | |
Termin indeksowy | saksytoksyna |
710 ## - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO | |
Nazwa ciała zbiorowego lub jednostki geograficznej | KT nr 235 ds. Analizy Żywności |
780 ## - TYTUŁ POPRZEDNI | |
Tytuł | PN-EN 14526:2005 (U) |
856 ## - LOKALIZACJA I DOSTĘP DO ELEKTRONICZNYCH DOKUMENTÓW ZDALNYCH | |
Link (URL) | http://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=69610 |
Tekst linku | Katalog online BPK |
942 ## - HASŁO DODATKOWE - ELEMENTY(KOHA) | |
Typ dokumentu | Standard |
998 ## - DANE OPRACOWANIA | |
Inicjały katalogującego | eg |
Data | 2007.05.22 |
Wycofany | Status | Uszkodzony | Dostępność | Lokalizacja stała | Lokalizacja bieżąca | Miejsce przechowywania | Data nabycia | Sygnatura | Kod kreskowy | Cena obowiązuje od | Typ dokumentu |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Tylko na miejscu | Biblioteka Politechniki Koszalińskiej | Biblioteka Politechniki Koszalińskiej | Czytelnia BG | 02.02.2013 | PN-EN 14526 | PNS7303 | 02.02.2013 | Standard |