BPK logo

Biblioteka

Politechniki Koszalińskiej

Artykuły żywnościowe : (Record no. 69610)

MARC details
000 -ETYKIETA REKORDU
podpole kontrolne o stałej długości 01609nam a2200337 i 4500
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU
podpole kontrolne normy2007
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO REKORDU
podpole kontrolne BPK
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU
podpole kontrolne 20200803122030.0
008 - POLE O STAŁEJ DŁUGOŚCI - DANE KONTROLNE
podpole kontrolne o stałej długości 121231s pl a f u |000 0 pol
040 ## - ŹRÓDŁO KATALOGOWANIA
Instytucja, która utworzyła rekord BPK
041 ## - KOD JĘZYKA
Kod języka tekstu pol
084 ## - NUMER INNEJ KLASYFIKACJI
Numer klasyfikacji ICS 67.120.30
245 ## - TYTUŁ/ODPOWIEDZIALNOŚĆ
Tytuł Artykuły żywnościowe :
Ciąg dalszy tytułu oznaczanie zawartości saksytoksyny i dc-saksytoksyny w małżach : metoda HPLC z uzyskiwaniem pochodnej z nadtlenkiem lub nadjodanem przed rozdziałem na kolumnie.
246 ## - WARIANT TYTUŁU
Tytuł PN-EN 14526:2006
250 ## - STREFA WYDANIA
Oznaczenie wydania Zatwierdzono: 2006.11.02
260 ## - STREFA ADRESU WYDAWNICZEGO
Miejsce wydania Warszawa :
Nazwa wydawcy/dystrybutora Polski Komitet Normalizacyjny,
Data publikacji, dystrybucji/powstania dokumentu 2006.
500 ## - UWAGI OGÓLNE
Tekst uwagi Wprowadza: EN 14526:2004
500 ## - UWAGI OGÓLNE
Tekst uwagi Zastępuje: PN-EN 14526:2005 (U)
520 ## - UWAGA DOTYCZĄCA TREŚCI DOKUMENTU
Analiza dokumentacyjna, adnotacja itp. Określono metodę ilościowego oznaczania saksytoksyny (STX) i dekarbamoilo saksytoksyny (dc-STX) w omułkach jadalnych. Może ona być również stosowana do innych skorupiaków, na przykład przegrzebków. Granica wykrywalności metody (sygnał/szumy = 10) wynosi 0,006 mg/kg dla saksytoksyny i 0,02 mg/kg dla dc-saksytoksyny w mięsie omułka jadalnego. Metodę sprawdzono dla saksytoksyny na poziomie 0,4 mg/kg i na poziomach 0,5 mg/kg oraz 1,6 mg/kg dla dc-saksytoksyny.
653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA
Termin indeksowy produkty żywnościowe
653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA
Termin indeksowy owoce morza
653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA
Termin indeksowy małże
653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA
Termin indeksowy skorupiaki
653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA
Termin indeksowy analiza chemiczna
653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA
Termin indeksowy saksytoksyna
710 ## - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO
Nazwa ciała zbiorowego lub jednostki geograficznej KT nr 235 ds. Analizy Żywności
780 ## - TYTUŁ POPRZEDNI
Tytuł PN-EN 14526:2005 (U)
856 ## - LOKALIZACJA I DOSTĘP DO ELEKTRONICZNYCH DOKUMENTÓW ZDALNYCH
Link (URL) http://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=69610
Tekst linku Katalog online BPK
942 ## - HASŁO DODATKOWE - ELEMENTY(KOHA)
Typ dokumentu Standard
998 ## - DANE OPRACOWANIA
Inicjały katalogującego eg
Data 2007.05.22
Holdings
Wycofany Status Uszkodzony Dostępność Lokalizacja stała Lokalizacja bieżąca Miejsce przechowywania Data nabycia Sygnatura Kod kreskowy Cena obowiązuje od Typ dokumentu
      Tylko na miejscu Biblioteka Politechniki Koszalińskiej Biblioteka Politechniki Koszalińskiej Czytelnia BG 02.02.2013 PN-EN 14526 PNS7303 02.02.2013 Standard
© 2023 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: KOHA