BPK logo

Biblioteka

Politechniki Koszalińskiej

Analiza sensoryczna : (Record no. 63368)

MARC details
000 -ETYKIETA REKORDU
podpole kontrolne o stałej długości 01849nam a2200325 i 4500
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU
podpole kontrolne normy2004
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO REKORDU
podpole kontrolne BPK
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU
podpole kontrolne 20200803090133.0
008 - POLE O STAŁEJ DŁUGOŚCI - DANE KONTROLNE
podpole kontrolne o stałej długości 121231s pl a f u |000 0 pol
040 ## - ŹRÓDŁO KATALOGOWANIA
Instytucja, która utworzyła rekord BPK
041 ## - KOD JĘZYKA
Kod języka tekstu pol
084 ## - NUMER INNEJ KLASYFIKACJI
Numer klasyfikacji ICS 67.240
245 ## - TYTUŁ/ODPOWIEDZIALNOŚĆ
Tytuł Analiza sensoryczna :
Ciąg dalszy tytułu metodologia : ocena produktów żywnościowych przy użyciu metod skalowania.
246 ## - WARIANT TYTUŁU
Tytuł Ocena produktów żywnościowych przy użyciu metod skalowania
246 ## - WARIANT TYTUŁU
Tytuł PN-ISO 4121
250 ## - STREFA WYDANIA
Oznaczenie wydania Zatwierdzono: 1998.12.10
260 ## - STREFA ADRESU WYDAWNICZEGO
Miejsce wydania Warszawa :
Nazwa wydawcy/dystrybutora Polski Komitet Normalizacyjny,
Data publikacji, dystrybucji/powstania dokumentu 1998.
500 ## - UWAGI OGÓLNE
Tekst uwagi Wprowadza: ISO 4121:1987
500 ## - UWAGI OGÓLNE
Tekst uwagi Zastępuje: PN-64/A-04022
520 ## - UWAGA DOTYCZĄCA TREŚCI DOKUMENTU
Analiza dokumentacyjna, adnotacja itp. Opisano róžne testy wykorzystujące kilka typów skał umożliwiających przeprowadzenie oceny sensorycznej. Metody można stosować do oceny cech organoleptycznych (na przykład smaku, zapachu, tekstury), szczególnych cech próbki (na przykład słodyczy, natężenia smaku miętowego lub miękkości) lub do badania zróżnicowania surowców, wpływu metody ich produkcji, przetwórstwa lub przechowywania. Opisano metody z wykorzystaniem skali interwałowej lub skali proporcji do punktowej oceny produktów żywnościowych oraz metody stosowane do oceny określonych produktów żywnościowych z wykorzystaniem skal porządkowych, obejmujące klasyfikację ogólną tych produktów lub ich szczególnych cech. W załączniku krajowym NA podano wykaz odpowiedników krajowych norm powołanych.
653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA
Termin indeksowy produkty spożywcze
653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA
Termin indeksowy analiza sensoryczna
653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA
Termin indeksowy badania
653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA
Termin indeksowy skale jakościowe
710 ## - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO
Nazwa ciała zbiorowego lub jednostki geograficznej NKP nr 235 ds. Analizy Żywności
780 ## - TYTUŁ POPRZEDNI
Tytuł PN-64/A-04022
856 ## - LOKALIZACJA I DOSTĘP DO ELEKTRONICZNYCH DOKUMENTÓW ZDALNYCH
Link (URL) http://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=63368
Tekst linku Katalog online BPK
942 ## - HASŁO DODATKOWE - ELEMENTY(KOHA)
Typ dokumentu Standard
998 ## - DANE OPRACOWANIA
Inicjały katalogującego rk
Data 2004.01.29
Holdings
Wycofany Status Uszkodzony Dostępność Lokalizacja stała Lokalizacja bieżąca Miejsce przechowywania Data nabycia Sygnatura Kod kreskowy Cena obowiązuje od Typ dokumentu
      Tylko na miejscu Biblioteka Politechniki Koszalińskiej Biblioteka Politechniki Koszalińskiej Czytelnia BG 02.02.2013 PN-ISO 4121 PNS1061 02.02.2013 Standard
© 2023 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: KOHA