Analiza sensoryczna : (Record no. 63368)
[ view plain ]
000 -ETYKIETA REKORDU | |
---|---|
podpole kontrolne o stałej długości | 01849nam a2200325 i 4500 |
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU | |
podpole kontrolne | normy2004 |
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO REKORDU | |
podpole kontrolne | BPK |
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU | |
podpole kontrolne | 20200803090133.0 |
008 - POLE O STAŁEJ DŁUGOŚCI - DANE KONTROLNE | |
podpole kontrolne o stałej długości | 121231s pl a f u |000 0 pol |
040 ## - ŹRÓDŁO KATALOGOWANIA | |
Instytucja, która utworzyła rekord | BPK |
041 ## - KOD JĘZYKA | |
Kod języka tekstu | pol |
084 ## - NUMER INNEJ KLASYFIKACJI | |
Numer klasyfikacji | ICS 67.240 |
245 ## - TYTUŁ/ODPOWIEDZIALNOŚĆ | |
Tytuł | Analiza sensoryczna : |
Ciąg dalszy tytułu | metodologia : ocena produktów żywnościowych przy użyciu metod skalowania. |
246 ## - WARIANT TYTUŁU | |
Tytuł | Ocena produktów żywnościowych przy użyciu metod skalowania |
246 ## - WARIANT TYTUŁU | |
Tytuł | PN-ISO 4121 |
250 ## - STREFA WYDANIA | |
Oznaczenie wydania | Zatwierdzono: 1998.12.10 |
260 ## - STREFA ADRESU WYDAWNICZEGO | |
Miejsce wydania | Warszawa : |
Nazwa wydawcy/dystrybutora | Polski Komitet Normalizacyjny, |
Data publikacji, dystrybucji/powstania dokumentu | 1998. |
500 ## - UWAGI OGÓLNE | |
Tekst uwagi | Wprowadza: ISO 4121:1987 |
500 ## - UWAGI OGÓLNE | |
Tekst uwagi | Zastępuje: PN-64/A-04022 |
520 ## - UWAGA DOTYCZĄCA TREŚCI DOKUMENTU | |
Analiza dokumentacyjna, adnotacja itp. | Opisano róžne testy wykorzystujące kilka typów skał umożliwiających przeprowadzenie oceny sensorycznej. Metody można stosować do oceny cech organoleptycznych (na przykład smaku, zapachu, tekstury), szczególnych cech próbki (na przykład słodyczy, natężenia smaku miętowego lub miękkości) lub do badania zróżnicowania surowców, wpływu metody ich produkcji, przetwórstwa lub przechowywania. Opisano metody z wykorzystaniem skali interwałowej lub skali proporcji do punktowej oceny produktów żywnościowych oraz metody stosowane do oceny określonych produktów żywnościowych z wykorzystaniem skal porządkowych, obejmujące klasyfikację ogólną tych produktów lub ich szczególnych cech. W załączniku krajowym NA podano wykaz odpowiedników krajowych norm powołanych. |
653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA | |
Termin indeksowy | produkty spożywcze |
653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA | |
Termin indeksowy | analiza sensoryczna |
653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA | |
Termin indeksowy | badania |
653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA | |
Termin indeksowy | skale jakościowe |
710 ## - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO | |
Nazwa ciała zbiorowego lub jednostki geograficznej | NKP nr 235 ds. Analizy Żywności |
780 ## - TYTUŁ POPRZEDNI | |
Tytuł | PN-64/A-04022 |
856 ## - LOKALIZACJA I DOSTĘP DO ELEKTRONICZNYCH DOKUMENTÓW ZDALNYCH | |
Link (URL) | http://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=63368 |
Tekst linku | Katalog online BPK |
942 ## - HASŁO DODATKOWE - ELEMENTY(KOHA) | |
Typ dokumentu | Standard |
998 ## - DANE OPRACOWANIA | |
Inicjały katalogującego | rk |
Data | 2004.01.29 |
Wycofany | Status | Uszkodzony | Dostępność | Lokalizacja stała | Lokalizacja bieżąca | Miejsce przechowywania | Data nabycia | Sygnatura | Kod kreskowy | Cena obowiązuje od | Typ dokumentu |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Tylko na miejscu | Biblioteka Politechniki Koszalińskiej | Biblioteka Politechniki Koszalińskiej | Czytelnia BG | 02.02.2013 | PN-ISO 4121 | PNS1061 | 02.02.2013 | Standard |