BPK logo

Biblioteka

Politechniki Koszalińskiej

Artykuły żywnościowe : oznaczanie pierwiastków śladowych : oznaczanie zawartości arsenu w owocach morza metodą atomowej spektrometrii absorpcyjnej z atomizacją w piecu grafitowym (GFAAS) po mineralizacji mikrofalowej.

Artykuły żywnościowe : oznaczanie pierwiastków śladowych : oznaczanie zawartości arsenu w owocach morza metodą atomowej spektrometrii absorpcyjnej z atomizacją w piecu grafitowym (GFAAS) po mineralizacji mikrofalowej. - Zatwierdzono: 2006.07.25 - Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2006


PN-EN 14332:2006

Wprowadza: EN 14332:2004 Zastępuje: PN-EN 14332:2004 (U)

Określono metodę atomowej spektrometrii absorpcyjnej z atomizacją w piecu grafitowym (GFAAS) po mineralizacji mikrofalowej [1], [2] do oznaczania zawartości arsenu w owocach morza. Do badań międzylaboratoryjnych zostały włączone artykuły żywnościowe o zawartości arsenu > i = 2 mg/kg suchej masy.

produkty żywnościowe owoce morza analiza chemiczna kwas azotowy arsen
© 2023 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: KOHA