BPK logo

Biblioteka

Politechniki Koszalińskiej

Artykuły żywnościowe : oznaczanie zawartości azotanów i/lub azotynów. Cz. 3, Spektrometryczne oznaczanie zawartości azotanów i azotynów w produktach mięsnych po enzymatycznej redukcji azotanów do azotynów.

Artykuły żywnościowe : oznaczanie zawartości azotanów i/lub azotynów. Cz. 3, Spektrometryczne oznaczanie zawartości azotanów i azotynów w produktach mięsnych po enzymatycznej redukcji azotanów do azotynów. - Zatwierdzono: 2006.07.18 Zatwierdzono: 2008.02.26 (dot. poprawki Ap1) - Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2006.


PN-EN 12014-3:2006
PN-EN 12014-3:2006/Ap1:2008

Wprowadza: EN 12014-3:2005 Zastępuje: PN-EN 12014-3:2005 (U) Zastępuje: PN-74/A-82114

Określono spektrometryczną metodę oznaczania zawartości azotanów i azotynów w produktach mięsnych, którą zwalidowano dla różnych produktów mięsnych o zawartości od 9 mg/kg do 22 mg/kg azotynów w przeliczeniu na azotyn sodu oraz od 23 mg/kg do 48 mg/kg azotanów w przeliczeniu na azotan sodu.

produkty żywnościowe produkty mięsne analiza chemiczna azotyny azotany
© 2023 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: KOHA