Artykuły żywnościowe : oznaczanie zawartości azotanów i/lub azotynów. Cz. 3, Spektrometryczne oznaczanie zawartości azotanów i azotynów w produktach mięsnych po enzymatycznej redukcji azotanów do azotynów.
Material type: TextLanguage: Polish Publication details: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2006.Edition: Zatwierdzono: 2006.07.18; Zatwierdzono: 2008.02.26 (dot. poprawki Ap1)Other title:- PN-EN 12014-3:2006
- PN-EN 12014-3:2006/Ap1:2008
- ICS 67.120.10
Item type | Current library | Call number | Status | Date due | Barcode | Item holds | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Standard | Biblioteka Politechniki Koszalińskiej Czytelnia BG | PN-EN 12014-3 | Tylko na miejscu | PNS7078 |
Wprowadza: EN 12014-3:2005
Zastępuje: PN-EN 12014-3:2005 (U)
Zastępuje: PN-74/A-82114
Określono spektrometryczną metodę oznaczania zawartości azotanów i azotynów w produktach mięsnych, którą zwalidowano dla różnych produktów mięsnych o zawartości od 9 mg/kg do 22 mg/kg azotynów w przeliczeniu na azotyn sodu oraz od 23 mg/kg do 48 mg/kg azotanów w przeliczeniu na azotan sodu.