Artykuły żywnościowe : oznaczanie aflatoksyny B1 i sumy aflatoksyn B1, B2, G1 i G2 w zbożach, orzechach i produktach z nich otrzymanych : metoda wysokosprawnej chromatografii cieczowej z uzyskaniem pochodnej po rozdziale na kolumnie i oczyszczaniu na kolumnie powinowactwa immunologicznego.
Artykuły żywnościowe : oznaczanie aflatoksyny B1 i sumy aflatoksyn B1, B2, G1 i G2 w zbożach, orzechach i produktach z nich otrzymanych : metoda wysokosprawnej chromatografii cieczowej z uzyskaniem pochodnej po rozdziale na kolumnie i oczyszczaniu na kolumnie powinowactwa immunologicznego.
- Zatwierdzono: 2001.06.13
- Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2001.
PN-EN 12955:2001
Wprowadza: EN 12955:1995
Opisano metodę oznaczania aflatoksyn na poziomach większych niż 8 miligram/kg. Metoda ta może mieć zastosowanie do różnych rodzajów zbóż, produktów z nasion oleistych, orzechów, owoców suszonych i produktów z nich otrzymanych, po potwierdzeniu w laboratorium jej charakterystyki analitycznej.
artykuły żywnościowe produkty zbożowe orzechy owoce suszone metoda chromatografii cieczowej
PN-EN 12955:2001
Wprowadza: EN 12955:1995
Opisano metodę oznaczania aflatoksyn na poziomach większych niż 8 miligram/kg. Metoda ta może mieć zastosowanie do różnych rodzajów zbóż, produktów z nasion oleistych, orzechów, owoców suszonych i produktów z nich otrzymanych, po potwierdzeniu w laboratorium jej charakterystyki analitycznej.
artykuły żywnościowe produkty zbożowe orzechy owoce suszone metoda chromatografii cieczowej