BPK logo

Biblioteka

Politechniki Koszalińskiej

Artykuły żywnościowe : oznaczanie aflatoksyny B1 i sumy aflatoksyn B1, B2, G1 i G2 w zbożach, orzechach i produktach z nich otrzymanych : metoda wysokosprawnej chromatografii cieczowej z uzyskaniem pochodnej po rozdziale na kolumnie i oczyszczaniu na kolumnie powinowactwa immunologicznego.

Artykuły żywnościowe : oznaczanie aflatoksyny B1 i sumy aflatoksyn B1, B2, G1 i G2 w zbożach, orzechach i produktach z nich otrzymanych : metoda wysokosprawnej chromatografii cieczowej z uzyskaniem pochodnej po rozdziale na kolumnie i oczyszczaniu na kolumnie powinowactwa immunologicznego. - Zatwierdzono: 2001.06.13 - Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2001.


PN-EN 12955:2001

Wprowadza: EN 12955:1995

Opisano metodę oznaczania aflatoksyn na poziomach większych niż 8 miligram/kg. Metoda ta może mieć zastosowanie do różnych rodzajów zbóż, produktów z nasion oleistych, orzechów, owoców suszonych i produktów z nich otrzymanych, po potwierdzeniu w laboratorium jej charakterystyki analitycznej.

artykuły żywnościowe produkty zbożowe orzechy owoce suszone metoda chromatografii cieczowej
© 2023 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: KOHA