Artykuły żywnościowe : oznaczanie aflatoksyny B1 i sumy aflatoksyn B1, B2, G1 i G2 w zbożach, orzechach i produktach z nich otrzymanych : metoda wysokosprawnej chromatografii cieczowej z uzyskaniem pochodnej po rozdziale na kolumnie i oczyszczaniu na kolumnie powinowactwa immunologicznego.
Material type: TextLanguage: Polish Publication details: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2001.Edition: Zatwierdzono: 2001.06.13Other title:- PN-EN 12955:2001
- ICS 67.060
- ICS 67.080.10
Item type | Current library | Call number | Status | Date due | Barcode | Item holds | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Standard | Biblioteka Politechniki Koszalińskiej Czytelnia BG | PN-EN 12955 | Tylko na miejscu | PNS5936 |
Wprowadza: EN 12955:1995
Opisano metodę oznaczania aflatoksyn na poziomach większych niż 8 miligram/kg. Metoda ta może mieć zastosowanie do różnych rodzajów zbóż, produktów z nasion oleistych, orzechów, owoców suszonych i produktów z nich otrzymanych, po potwierdzeniu w laboratorium jej charakterystyki analitycznej.