BPK logo

Biblioteka

Politechniki Koszalińskiej

Artykuły żywnościowe : oznaczanie ochratoksyny A w zbożach i produktach zbożowych : metoda wysoko sprawnej chromatografii cieczowej z oczyszczaniem na żelu kamionkowym.

Artykuły żywnościowe : oznaczanie ochratoksyny A w zbożach i produktach zbożowych : metoda wysoko sprawnej chromatografii cieczowej z oczyszczaniem na żelu kamionkowym. - Zatwierdzono: 2000.06.14 - Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2000.


PN-EN ISO 15141-1:2000

Wprowadza: EN ISO 15141-1:1998

Przedstawiono metodę oznaczania ochratoksyny A na poziomach wyższych niż 0,4 mikrograma/kilogram, metodą wysoko sprawnej chromatografii cieczowej z oczyszczaniem na żelu krzemionkowym. Charakterystyka analityczna metody została w pełni określona podczas 2 badań międzylaboratoryjnych, stosując mąkę pszenną z całego ziarna zawierającą 0,4 mikrogam/kilogram ochratoksyny A.

produkty żywnościowe zboża analiza chemiczna ochratoksyna
© 2023 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: KOHA