Logo BPK

Biblioteka

Politechniki Koszalińskiej

Mikrobiologia żywności i pasz : przygotowanie próbek, zawiesiny wyjściowej i rozcieńczeń dziesięciokrotnych do badań mikrobiologicznych : ogółne zasady przygotowania zawiesiny wyjściowej i rozcieńczeń dziesięciokrotnych.

Mikrobiologia żywności i pasz : przygotowanie próbek, zawiesiny wyjściowej i rozcieńczeń dziesięciokrotnych do badań mikrobiologicznych : ogółne zasady przygotowania zawiesiny wyjściowej i rozcieńczeń dziesięciokrotnych. - Zatwierdzono: 2000.07.03 - Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2000.


PN-EN ISO 6887-1:2000

Wprowadza: ISO 6887-1:1999 Wprowadza: EN ISO 6887-1:1999 Zastępuje: PN-ISO 6887:1998

Przedstawiono ogólne zasady przygotowania w warunkach tlenowych zawiesiny wyjściowej i rozcieńczeń dziesięciokrotnych dla potrzeb badań mikrobiologicznych produktów żywnościowych i pasz. Opisano rozcieńczalniki ogólnego zastosowania i do celów specjalnych, aparaturę i szkło laboratoryjne, ogólne zasady pobierania i przygotowania próbek oraz sposób przygotowania zawiesiny wyjściowej i kolejnych rozcieńczeń dziesięciokrotnych, z uwzględnieniem zalecanego czasu trwania procedury.

produkty rolnicze produkty spożywcze produkty paszowe rozcieńczenie analiza mikrobiologiczna
© 2023 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: KOHA