Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce : oznaczanie liczby anizydynowej.
Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce : oznaczanie liczby anizydynowej.
- Zatwierdzono: 2008.09.26
- Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2008.
PN-EN ISO 6885:2008
Wprowadza: ISO 6885:2006 Wprowadza: EN ISO 6885:2007 Zastępuje: PN-EN ISO 6885:2007
Określono metodę oznaczania liczby anizydynowej w olejach i tłuszczach roślinnych oraz zwierzęcych. Liczba anizydynowa jest miarą zawartości aldehydów (głównie aldehydów [alfa], [beta]-nienasyconych).
produkty żywnościowe tłuszcze oleje
PN-EN ISO 6885:2008
Wprowadza: ISO 6885:2006 Wprowadza: EN ISO 6885:2007 Zastępuje: PN-EN ISO 6885:2007
Określono metodę oznaczania liczby anizydynowej w olejach i tłuszczach roślinnych oraz zwierzęcych. Liczba anizydynowa jest miarą zawartości aldehydów (głównie aldehydów [alfa], [beta]-nienasyconych).
produkty żywnościowe tłuszcze oleje