Mikrobiologia żywności i pasz : horyzontalna metoda wykrywania obecności i oznaczania liczby Listeria monocytogenes : metoda wykrywania obecności.
Mikrobiologia żywności i pasz : horyzontalna metoda wykrywania obecności i oznaczania liczby Listeria monocytogenes : metoda wykrywania obecności.
- Zatwierdzono: 1999.09.02 Zatwierdzono: 2005.11.10 (dot. zmiany A1)
- Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 1999.
PN-EN ISO 11290-1:1999
PN-EN ISO 11290-1:1999/A1:2005
Wprowadza: ISO 11290-1:1996 Wprowadza: EN ISO 11290-1:1996
Opisano horyzontalną metodę wykrywania obecności Listeria monocytogenes. Metoda ta ma zastosowanie zarówno do badania produktów spożywczych, jak i pasz.
mikrobiologia żywności mikrobiologia pasz horyzontalna metoda bakterie metoda wykrywania obecności
PN-EN ISO 11290-1:1999
PN-EN ISO 11290-1:1999/A1:2005
Wprowadza: ISO 11290-1:1996 Wprowadza: EN ISO 11290-1:1996
Opisano horyzontalną metodę wykrywania obecności Listeria monocytogenes. Metoda ta ma zastosowanie zarówno do badania produktów spożywczych, jak i pasz.
mikrobiologia żywności mikrobiologia pasz horyzontalna metoda bakterie metoda wykrywania obecności
