BPK logo

Biblioteka

Politechniki Koszalińskiej

Maszyny dla przemysłu spożywczego : wałkowarki do ciasta : wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny.

Maszyny dla przemysłu spożywczego : wałkowarki do ciasta : wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny. - Zatwierdzono: 2010.09.23 - Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2010.


Wałkowarki do ciasta
Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny
PN-EN 1674+A1:2010

Wprowadza: EN 1674:2000+A1:2009 Zastępuje: PN-EN 1674+A1:2010

Podano wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny wykorzystywane w projektowaniu i produkcji wałkowarek do ciasta, stosowanych w przemyśle spożywczym i warsztatach rzemieślniczych (piekarnie, wytwórnie makaronu, ciastkarnie, wytwórnie słodyczy, wytwórnie wyrobów delikatesowych, zakłady dostarczające żywność itp.) do zmniejszania grubości ciasta lub makaronu przez rozwałkowywanie. Operacja ta jest głównie wykonywana przez przesuwanie ciasta do przodu i do tyłu pomiędzy wałkami. Szczlina między wałkami jest stopniowo zmniejszana nastawą ręczną lub automatyczną.

wałkowarki do ciasta higiena maszyny dla przemysłu spożywczego
© 2023 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: KOHA