BPK logo

Biblioteka

Politechniki Koszalińskiej

Maszyny dla przemysłu spożywczego : pojęcia podstawowe. Cz. 2, Wymagania z zakresu higieny.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Polish Publication details: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2009.Edition: Zatwierdzono: 2009.10.29Other title:
  • PN-EN 1672-2+A1:2009
Subject(s): Other classification:
  • ICS 67.260
Online resources: Summary: Określono wspólne wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny dotyczące maszyn używanych do przygotowywania i przetwarzania żywności i - jeśli mają zastosowanie - również karmy dla zwierząt, w celu wyeliminowania lub zmniejszenia ryzyka zakażenia, infekcji, zachorowań lub obrażeń których źródłem jest żywność. Zidentyfikowano w nim zagrożenia, związane z użyciem maszyn, opisano zasady projektowania i podano informacje dotyczące użytkowania w celu wyeliminowania lub zmniejszenia tych zagrożeń.
List(s) this item appears in: Technologia żywności i żywienia
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Call number Status Date due Barcode Item holds
Standard Standard Biblioteka Politechniki Koszalińskiej Czytelnia BG PN-EN 1672-2+A1 Tylko na miejscu PNS5756
Total holds: 0

Wprowadza: EN 1672-2:2005+A1:2009

Zastępuje: PN-EN 1672-2+A1:2009

Określono wspólne wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny dotyczące maszyn używanych do przygotowywania i przetwarzania żywności i - jeśli mają zastosowanie - również karmy dla zwierząt, w celu wyeliminowania lub zmniejszenia ryzyka zakażenia, infekcji, zachorowań lub obrażeń których źródłem jest żywność. Zidentyfikowano w nim zagrożenia, związane z użyciem maszyn, opisano zasady projektowania i podano informacje dotyczące użytkowania w celu wyeliminowania lub zmniejszenia tych zagrożeń.

© 2023 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: KOHA