Maszyny dla przemysłu spożywczego : pojęcia podstawowe. Cz. 2, Wymagania z zakresu higieny.
Material type: TextLanguage: Polish Publication details: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2009.Edition: Zatwierdzono: 2009.10.29Other title:- PN-EN 1672-2+A1:2009
- ICS 67.260
Item type | Current library | Call number | Status | Date due | Barcode | Item holds | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Standard | Biblioteka Politechniki Koszalińskiej Czytelnia BG | PN-EN 1672-2+A1 | Tylko na miejscu | PNS5756 |
Wprowadza: EN 1672-2:2005+A1:2009
Zastępuje: PN-EN 1672-2+A1:2009
Określono wspólne wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny dotyczące maszyn używanych do przygotowywania i przetwarzania żywności i - jeśli mają zastosowanie - również karmy dla zwierząt, w celu wyeliminowania lub zmniejszenia ryzyka zakażenia, infekcji, zachorowań lub obrażeń których źródłem jest żywność. Zidentyfikowano w nim zagrożenia, związane z użyciem maszyn, opisano zasady projektowania i podano informacje dotyczące użytkowania w celu wyeliminowania lub zmniejszenia tych zagrożeń.