BPK logo

Biblioteka

Politechniki Koszalińskiej

Papier i tektura przeznaczone do kontaktu z żywnością : oznaczanie trwałości wybarwienia barwionego papieru i barwionej tektury.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Polish Publication details: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2007.Edition: Zatwierdzono: 2007.08.10Other title:
  • PN-EN 646:2007
Subject(s): Other classification:
  • ICS 85.060
  • ICS 67.250
Online resources: Summary: Opisano metody badań barwionego papieru i barwionej tektury, które przeznaczone są do kontaktu z żywnością. Podano dwie metody badań. Metodę A do kontaktu długotrwałego (np. opakowań produktów spożywczych) i metodę B do kontaktu krótkotrwałego (np. serwetek, ręczników kuchennych, papierów do gospodarstwa domowego). Opisano zasadę metody, materiały i wyposażenie, odczynniki, pobieranie próbek, przygotowanie próbek do badań, metody A i B, ocenę wyników badań oraz protokół badań. Supersedes: PN-EN 646:2006 (U)
List(s) this item appears in: Technologia żywności i żywienia
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Call number Status Date due Barcode Item holds
Standard Standard Biblioteka Politechniki Koszalińskiej Czytelnia BG PN-EN 646 Tylko na miejscu PNS5158
Total holds: 0

Wprowadza: EN 646:2006

Zastępuje: PN-EN 646:2006 (U)

Opisano metody badań barwionego papieru i barwionej tektury, które przeznaczone są do kontaktu z żywnością. Podano dwie metody badań. Metodę A do kontaktu długotrwałego (np. opakowań produktów spożywczych) i metodę B do kontaktu krótkotrwałego (np. serwetek, ręczników kuchennych, papierów do gospodarstwa domowego). Opisano zasadę metody, materiały i wyposażenie, odczynniki, pobieranie próbek, przygotowanie próbek do badań, metody A i B, ocenę wyników badań oraz protokół badań.

© 2023 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: KOHA