Mikrobiologia żywności i pasz : przygotowanie próbek, zawiesiny wyjściowej i rozcieńczeń dziesięciokrotnych do badań mikrobiologicznych. Cz. 2, Specyficzne zasady przygotowania mięsa i przetworów mięsnych.
Material type: TextLanguage: Polish Publication details: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2005.Edition: Zatwierdzono: 2004.10.28Other title:- PN-EN ISO 6887-2:2005
- ICS 07.100.30
Item type | Current library | Call number | Status | Date due | Barcode | Item holds | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Standard | Biblioteka Politechniki Koszalińskiej Czytelnia BG | PN-EN ISO 6887-2 | Tylko na miejscu | PNS3027 |
Wprowadza: EN ISO 6887-2:2003
Zastępuje: PN-EN ISO 6887-2:2004 (U)
Zastępuje: PN-EN 6887-2:2003 (U)
Określono szczegółowe zasady przygotowania próbek mięsa i przetworów mięsnych oraz zawiesiny wyjściowej do badań mikrobiologicznych, w przypadku gdy badane produkty wymagają innego przygotowania niż wymienione w normie ISO 6887-1. Niniejsza część ma zastosowanie do świeżego mięsa, surowego i przetworzonego mięsa drobiowego i ich przetworów.