BPK logo

Biblioteka

Politechniki Koszalińskiej

Chemiczne środki dezynfekcyjne i antyseptyczne : ilościowa zawiesinowa metoda określania działania bakteriobójczego chemicznych środków dezynfekcyjnych i antyseptycznych stosowanych w sektorze żywnościowym, warunkach przemysłowych i domowych oraz zakładach użyteczności publicznej : metoda badania i wymagania (faza 2, etap 1).

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Polish Publication details: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2001.Edition: Zatwierdzono: 2000.12.29Other title:
  • Ilościowa zawiesinowa metoda określania środków dezynfekcyjnych i antyseptycznych stosowanych w sektorze żywnościowym, warunkach przemysłowych i domowych oraz zakładach użyteczności publicznej
  • PN-EN 1276:2000
Subject(s): Other classification:
  • ICS 11.080.20
  • ICS 71.100.35
Online resources: Summary: Określono metodę badania i wymagania dotyczące działania bakteriobójczego chemicznych środków dezynfekcyjnych i antyseptycznych, które przygotowane w wodzie mają jednorodną i fizycznie trwałą postać, są stosowane w sektorze żywnościowym, warunkach przemysłowych i domowych oraz zakładach użyteczności publicznej z wyjątkiem produktów stosowanych na żywych tkankach oprócz przeznaczonych do higieny rąk w wyżej wymienionych obszarach. Podano definicje następujących terminów: produkt do chemicznej dezynfekcji i/lub antyseptyki, środek bakteriobójczy, działanie bakteriobójcze, warunki czyste, warunki brudne.
List(s) this item appears in: Technologia żywności i żywienia
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Call number Status Date due Barcode Item holds
Standard Standard Biblioteka Politechniki Koszalińskiej Czytelnia BG PN-EN 1276 Tylko na miejscu PNS1069
Total holds: 0

Wprowadza: EN 1276:1997

Określono metodę badania i wymagania dotyczące działania bakteriobójczego chemicznych środków dezynfekcyjnych i antyseptycznych, które przygotowane w wodzie mają jednorodną i fizycznie trwałą postać, są stosowane w sektorze żywnościowym, warunkach przemysłowych i domowych oraz zakładach użyteczności publicznej z wyjątkiem produktów stosowanych na żywych tkankach oprócz przeznaczonych do higieny rąk w wyżej wymienionych obszarach. Podano definicje następujących terminów: produkt do chemicznej dezynfekcji i/lub antyseptyki, środek bakteriobójczy, działanie bakteriobójcze, warunki czyste, warunki brudne.

© 2023 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: KOHA