Chemiczne środki dezynfekcyjne i antyseptyczne : ilościowa zawiesinowa metoda określania działania bakteriobójczego chemicznych środków dezynfekcyjnych i antyseptycznych stosowanych w sektorze żywnościowym, warunkach przemysłowych i domowych oraz zakładach użyteczności publicznej : metoda badania i wymagania (faza 2, etap 1).
Material type: TextLanguage: Polish Publication details: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2001.Edition: Zatwierdzono: 2000.12.29Other title:- Ilościowa zawiesinowa metoda określania środków dezynfekcyjnych i antyseptycznych stosowanych w sektorze żywnościowym, warunkach przemysłowych i domowych oraz zakładach użyteczności publicznej
- PN-EN 1276:2000
- ICS 11.080.20
- ICS 71.100.35
Item type | Current library | Call number | Status | Date due | Barcode | Item holds | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Standard | Biblioteka Politechniki Koszalińskiej Czytelnia BG | PN-EN 1276 | Tylko na miejscu | PNS1069 |
Wprowadza: EN 1276:1997
Określono metodę badania i wymagania dotyczące działania bakteriobójczego chemicznych środków dezynfekcyjnych i antyseptycznych, które przygotowane w wodzie mają jednorodną i fizycznie trwałą postać, są stosowane w sektorze żywnościowym, warunkach przemysłowych i domowych oraz zakładach użyteczności publicznej z wyjątkiem produktów stosowanych na żywych tkankach oprócz przeznaczonych do higieny rąk w wyżej wymienionych obszarach. Podano definicje następujących terminów: produkt do chemicznej dezynfekcji i/lub antyseptyki, środek bakteriobójczy, działanie bakteriobójcze, warunki czyste, warunki brudne.