Analiza sensoryczna : (Record no. 64877)
[ view plain ]
000 -ETYKIETA REKORDU | |
---|---|
podpole kontrolne o stałej długości | 01645nam a2200325 i 4500 |
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU | |
podpole kontrolne | normy2004 |
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO REKORDU | |
podpole kontrolne | BPK |
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU | |
podpole kontrolne | 20200803090418.0 |
008 - POLE O STAŁEJ DŁUGOŚCI - DANE KONTROLNE | |
podpole kontrolne o stałej długości | 121231s pl a f u |000 0 pol |
040 ## - ŹRÓDŁO KATALOGOWANIA | |
Instytucja, która utworzyła rekord | BPK |
041 ## - KOD JĘZYKA | |
Kod języka tekstu | pol |
084 ## - NUMER INNEJ KLASYFIKACJI | |
Numer klasyfikacji | ICS 67.240 |
245 ## - TYTUŁ/ODPOWIEDZIALNOŚĆ | |
Tytuł | Analiza sensoryczna : |
Ciąg dalszy tytułu | metodologia : metody profilowania smakowitości. |
246 ## - WARIANT TYTUŁU | |
Tytuł | PN-ISO 6564 |
250 ## - STREFA WYDANIA | |
Oznaczenie wydania | Zatwierdzono: 1999.04.19 |
260 ## - STREFA ADRESU WYDAWNICZEGO | |
Miejsce wydania | Warszawa : |
Nazwa wydawcy/dystrybutora | Polski Komitet Normalizacyjny, |
Data publikacji, dystrybucji/powstania dokumentu | 1999. |
500 ## - UWAGI OGÓLNE | |
Tekst uwagi | Wprowadza: ISO 6564:1985 |
520 ## - UWAGA DOTYCZĄCA TREŚCI DOKUMENTU | |
Analiza dokumentacyjna, adnotacja itp. | Podano metody opisu i oceny smakowitości produktów żywnościowych przeprowadzane przez wykwalifikowanych i wyszkolonych oceniających. Metody profilowania opierają się na założeniu, że na smakowitość składają się częściowo możliwe do zidentyfikowania cechy zapachowe i smakowe, częściowo natomiast, zespół cech, które nie są możliwe do identyfikacji oddzielnie. Podano sposób pobierania próbek, ogólne wymagania dotyczące badań, metody badań, procedury, metodę konsensu i metody niezależne. W załączniku A podano przykład wypełnionego formularza podczas analizy profilowania smakowitości, w załączniku B przykład wypełnionego formularza opisowej analizy smakowitości. |
653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA | |
Termin indeksowy | produkty rolnicze |
653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA | |
Termin indeksowy | produkty spożywcze |
653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA | |
Termin indeksowy | analiza sensoryczna |
653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA | |
Termin indeksowy | badania |
653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA | |
Termin indeksowy | ocena |
653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA | |
Termin indeksowy | smak |
653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA | |
Termin indeksowy | zapach |
710 ## - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO | |
Nazwa ciała zbiorowego lub jednostki geograficznej | NKP nr 235 ds. Analizy Żywności |
856 ## - LOKALIZACJA I DOSTĘP DO ELEKTRONICZNYCH DOKUMENTÓW ZDALNYCH | |
Link (URL) | http://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=64877 |
Tekst linku | Katalog online BPK |
942 ## - HASŁO DODATKOWE - ELEMENTY(KOHA) | |
Typ dokumentu | Standard |
998 ## - DANE OPRACOWANIA | |
Inicjały katalogującego | irw |
Data | 2004.12.16 |
Wycofany | Status | Uszkodzony | Dostępność | Lokalizacja stała | Lokalizacja bieżąca | Miejsce przechowywania | Data nabycia | Sygnatura | Kod kreskowy | Cena obowiązuje od | Typ dokumentu |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Tylko na miejscu | Biblioteka Politechniki Koszalińskiej | Biblioteka Politechniki Koszalińskiej | Czytelnia BG | 02.02.2013 | PN-ISO 6564 | PNS2570 | 02.02.2013 | Standard |