MARC details
000 -ETYKIETA REKORDU |
podpole kontrolne o stałej długości |
01355nam a2200409 i 4500 |
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU |
pole kontrolne |
52882 |
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO REKORDU |
podpole kontrolne |
KOSZ 005 |
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU |
podpole kontrolne |
20230103094400.0 |
008 - POLE O STAŁEJ DŁUGOŚCI - DANE KONTROLNE |
podpole kontrolne o stałej długości |
070205s2006 pl f |000 0 pol d |
020 ## - MIĘDZYNARODOWY ZNORMALIZOWANY NUMER KSIĄŻKI - ISBN |
ISBN |
8374262885 |
040 ## - ŹRÓDŁO KATALOGOWANIA |
Instytucja, która utworzyła rekord |
KOSZ 005 |
Instytucja, która sporządziła opis |
KOSZ 005 |
Instytucja, która dokonała modyfikacji |
KOSZ 005/HR |
041 0# - KOD JĘZYKA |
Kod języka tekstu |
pol |
046 ## - DATY KODOWANE |
Pojedyncza data lub początek okresu powstania dzieła lub zbioru dzieł |
2004 |
080 ## - UNIWERSALNA KLASYFIKACJA DZIESIĘTNA - UKD |
UKD |
640/642 |
080 ## - UNIWERSALNA KLASYFIKACJA DZIESIĘTNA - UKD |
UKD |
613.2 |
080 ## - UNIWERSALNA KLASYFIKACJA DZIESIĘTNA - UKD |
UKD |
614.3 |
080 ## - UNIWERSALNA KLASYFIKACJA DZIESIĘTNA - UKD |
UKD |
(083.1) |
245 00 - TYTUŁ/ODPOWIEDZIALNOŚĆ |
Tytuł |
Zasady racjonalnego żywienia - zalecane racje pokarmowe dla wybranych grup ludności w zakładach żywienia zbiorowego / |
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności |
Halina Turlejska [et al.]. |
260 ## - STREFA ADRESU WYDAWNICZEGO |
Miejsce wydania |
Gdańsk : |
Nazwa wydawcy/dystrybutora |
Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr, |
Data publikacji, dystrybucji/powstania dokumentu |
2006. |
300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO |
Objętość |
182 s. ; |
Rozmiary |
24 cm. |
336 ## - TYP ZAWARTOŚCI |
Źródło (terminu i kodu) |
rdacontent |
Termin opisujący typ zawartości |
Tekst |
Kod określający zawartość |
Tekst |
337 ## - TYP MEDIÓW |
Źródło (terminu i kodu) |
rdamedia |
Tryb odtwarzania |
Bez urządzenia pośredniczącego |
Kod typu mediów |
n |
338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA |
Źródło (terminu i kodu) |
rdacarrier |
Hasło opisujące typ nośnika |
Wolumin |
Kod typu nośnika |
nc |
380 ## - FORMA I TYP PUBLIKACJI |
Forma i typ publikacji |
Książki |
380 ## - FORMA I TYP PUBLIKACJI |
Forma i typ publikacji |
Publikacje fachowe |
388 ## - CZAS POWSTANIA |
Czas powstania |
2001- |
504 ## - UWAGA DOTYCZACA BIBLIOGRAFII |
Informacje o bibliografii |
Bibliogr. |
650 #4 - HASŁO PRZEDMIOTOWE W FORMIE NAZWY OGÓLNEJ LUB JEDNOSTKOWEJ |
Nazwa ogólna lub geograficzna |
Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli (HACCP) |
650 #4 - HASŁO PRZEDMIOTOWE W FORMIE NAZWY OGÓLNEJ LUB JEDNOSTKOWEJ |
Nazwa ogólna lub geograficzna |
GHP/GMP (standard) |
650 #4 - HASŁO PRZEDMIOTOWE W FORMIE NAZWY OGÓLNEJ LUB JEDNOSTKOWEJ |
Nazwa ogólna lub geograficzna |
Zdrowe odżywianie |
650 #4 - HASŁO PRZEDMIOTOWE W FORMIE NAZWY OGÓLNEJ LUB JEDNOSTKOWEJ |
Nazwa ogólna lub geograficzna |
Żywność |
655 #4 - TERMIN INDEKSOWY - OKREŚLENIE RODZAJU/FORMY DOKUMENTU |
Określnie rodzaju/formy dokumentu |
Poradnik |
658 ## - TERMIN INDEKSOWY - PRZEDMIOT PROGRAMU NAUCZANIA |
Główny przedmiot programu nauczania |
Medycyna i zdrowie |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Turlejska, Halina |
Określenie związku między hasłem a opisywanym materiałem |
Autor |
856 ## - LOKALIZACJA I DOSTĘP DO ELEKTRONICZNYCH DOKUMENTÓW ZDALNYCH |
Link (URL) |
http://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=52882 |
Tekst linku |
Katalog online BPK |
942 ## - HASŁO DODATKOWE - ELEMENTY(KOHA) |
Typ dokumentu |
Book |
Schemat klasyfikacji |
Uniwersalna Klasyfikacja Dziesiętna |