Podstawy żywienia człowieka : z zadaniami /
Gajda, Robert (technolog żywności)
Podstawy żywienia człowieka : z zadaniami / Robert Gajda, Anna Kołodziejczyk. - Wrocław : MedPharm Polska, copyright 2019. - 302 strony : ilustracje ; 24 cm.
Bibliografia na stronach 295-300. Indeks.
Niniejszy podręcznik powstał z myślą o kształceniu studentów kierunków medycznych oraz przyrodniczych, na których prowadzone są zajęcia z żywienia człowieka, zarówno w kontekście teoretycznym, jak i praktycznym. Szczególnie polecamy tę książkę studentom dietetyki i oceny żywności, technologii żywności i żywienia człowieka, a także studentom pielęgniarstwa czy kosmetologii.
9788378461104
Dietetyka
Leczenie dietą
Zapotrzebowanie pokarmowe
Zdrowe odżywianie
Zdrowie publiczne
Podręczniki akademickie
Medycyna i zdrowie
613.2 664.014 (075.8)
Podstawy żywienia człowieka : z zadaniami / Robert Gajda, Anna Kołodziejczyk. - Wrocław : MedPharm Polska, copyright 2019. - 302 strony : ilustracje ; 24 cm.
Bibliografia na stronach 295-300. Indeks.
Niniejszy podręcznik powstał z myślą o kształceniu studentów kierunków medycznych oraz przyrodniczych, na których prowadzone są zajęcia z żywienia człowieka, zarówno w kontekście teoretycznym, jak i praktycznym. Szczególnie polecamy tę książkę studentom dietetyki i oceny żywności, technologii żywności i żywienia człowieka, a także studentom pielęgniarstwa czy kosmetologii.
9788378461104
Dietetyka
Leczenie dietą
Zapotrzebowanie pokarmowe
Zdrowe odżywianie
Zdrowie publiczne
Podręczniki akademickie
Medycyna i zdrowie
613.2 664.014 (075.8)