BPK logo

Biblioteka

Politechniki Koszalińskiej

Wpływ procesu odwadniania osmotycznego i rozmrażania śliwek na wybrane wskaźniki jakości produktu : rozprawa doktorska /

Szparaga, Agnieszka

Wpływ procesu odwadniania osmotycznego i rozmrażania śliwek na wybrane wskaźniki jakości produktu : rozprawa doktorska / Agnieszka Plawgo ; Politechnika Koszalińska. Wydział Mechaniczny. Katedra Biochemii i Biotechnologii. - Koszalin : [s.n.], 2012. - 128 stron : ilustracje ; 30 cm + 2 recenzje.

Rozprawa doktorska. Politechnika Koszalińska. 2012.

Bibliografia na stronach 109-123.

Dostępne online na zasadzie licencji Creative Commons wersja BY-NC 4.0.

Praca jest kontynuacją badań nad możliwością wykorzystania komory próżniowo-parowej z zewnętrznym generatorem pary w procesie rozmrażania śliwek. W dysertacji przedstawiono aktualny stan wiedzy w zakresie odwadniania osmotycznego, metody dehydrofreezing oraz rozmrażania, ze szczególnym uwzględnieniem surowców roślinnych. Przedstawiono korzyści i problemy wynikające z rozwiązania zadania polioptymalizacyjnego.

Streszczenie w języku polskim i angielskim.


Odwadnianie osmotyczne.
Śliwki.
Przemysł rolno-spożywczy
Technologia żywności
Jakość żywności
Konserwacja żywności

Przetwórstwo owoców Rozmrażanie


Rozprawa doktorska


Rolnictwo i leśnictwo
Inżynieria i technika

664 634.2
© 2023 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: KOHA