BPK logo

Biblioteka

Politechniki Koszalińskiej

Wpływ techniki uplastyczniania mięsa na teksturę i jakość produktu typu kebab : rozprawa doktorska /

Seńcio, Mariusz

Wpływ techniki uplastyczniania mięsa na teksturę i jakość produktu typu kebab : rozprawa doktorska / Mariusz Seńcio ; Politechnika Koszalińska. Wydział Mechaniczny. Katedra Procesów i Urządzeń Przemysłu Spożywczego. - Koszalin : [s.n.], 2017. - 185 stron : ilustracje ; 30 cm + 1 dysk optyczny (CD ROM) ; 2 recenzje.


The influence of meat massaging technique on texture and quality of kebab-type product

Rozprawa doktorska. Politechnika Koszalińska. 2017.

Bibliografia na stronach 160-173.

Dostępne online tylko streszczenie.

Badania miały na celu określić czynniki procesu masowania, które w największym stopniu wpływają na kryteria jakości kebabu oraz ilościowo ocenić parametry tekstury i soczystości (wycieku wymuszonego) za pomocą metod instrumentalnych i jakość ogólną za pomocą analizy sensorycznej.

Streszczenie w języku polskim i angielskim.


Kebab.
Technologia żywności
Mięso drobiowe
Urządzenia

Masowanie mięsa Tekstura Masownica próżniowa


Rozprawa doktorska


Inżynieria i technika
Rolnictwo i leśnictwo

664 637.5
© 2023 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: KOHA