Wpływ techniki uplastyczniania mięsa na teksturę i jakość produktu typu kebab : rozprawa doktorska /
Seńcio, Mariusz
Wpływ techniki uplastyczniania mięsa na teksturę i jakość produktu typu kebab : rozprawa doktorska / Mariusz Seńcio ; Politechnika Koszalińska. Wydział Mechaniczny. Katedra Procesów i Urządzeń Przemysłu Spożywczego. - Koszalin : [s.n.], 2017. - 185 stron : ilustracje ; 30 cm + 1 dysk optyczny (CD ROM) ; 2 recenzje.
The influence of meat massaging technique on texture and quality of kebab-type product
Rozprawa doktorska. Politechnika Koszalińska. 2017.
Bibliografia na stronach 160-173.
Dostępne online tylko streszczenie.
Badania miały na celu określić czynniki procesu masowania, które w największym stopniu wpływają na kryteria jakości kebabu oraz ilościowo ocenić parametry tekstury i soczystości (wycieku wymuszonego) za pomocą metod instrumentalnych i jakość ogólną za pomocą analizy sensorycznej.
Streszczenie w języku polskim i angielskim.
Kebab.
Technologia żywności
Mięso drobiowe
Urządzenia
Masowanie mięsa Tekstura Masownica próżniowa
Rozprawa doktorska
Inżynieria i technika
Rolnictwo i leśnictwo
664 637.5
Wpływ techniki uplastyczniania mięsa na teksturę i jakość produktu typu kebab : rozprawa doktorska / Mariusz Seńcio ; Politechnika Koszalińska. Wydział Mechaniczny. Katedra Procesów i Urządzeń Przemysłu Spożywczego. - Koszalin : [s.n.], 2017. - 185 stron : ilustracje ; 30 cm + 1 dysk optyczny (CD ROM) ; 2 recenzje.
The influence of meat massaging technique on texture and quality of kebab-type product
Rozprawa doktorska. Politechnika Koszalińska. 2017.
Bibliografia na stronach 160-173.
Dostępne online tylko streszczenie.
Badania miały na celu określić czynniki procesu masowania, które w największym stopniu wpływają na kryteria jakości kebabu oraz ilościowo ocenić parametry tekstury i soczystości (wycieku wymuszonego) za pomocą metod instrumentalnych i jakość ogólną za pomocą analizy sensorycznej.
Streszczenie w języku polskim i angielskim.
Kebab.
Technologia żywności
Mięso drobiowe
Urządzenia
Masowanie mięsa Tekstura Masownica próżniowa
Rozprawa doktorska
Inżynieria i technika
Rolnictwo i leśnictwo
664 637.5